Stovyklos „Pažink lėlininką“ įspūdžiai

img 26142014 m. liepos 28 d., Ilona Jonikaitė

 

Birželio pabaigoje – liepos pradžioje Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje buvo vykdomas projektas – stovykla „Mažieji genijai – menininkai”, skirtas jauniesiems šilutiškiams. Prabėgus keletui savaičių, liepos 24 dieną, stovyklautojai su šypsenom atskubėjo į biblioteką ir pilni entuziazmo rodė susirinkusiems vaikams ir mūsų socialiniams partneriams – Šilutės socialinių paslaugų centro struktūrinio padalinio Socialinių paslaugų įstaigoje tarnybos projekto „ Mes visur kartu” dalyviams, ko jie išmoko iš jaunų bei entuziastingų Vilniaus „Lėlės” teatro aktorių Imanto Preco, Karolio Algimanto Butvydo bei Šarūno Datenio, kurie yra svarbių apdovanojimų „Auksiniai scenos kryžiai” nominantai.

 

 

Vaikai parodė nuotraukas, kuriose jie įamžinti darantys lėles iš kepimo popieriaus, taip pat pademonstravo, kaip ant kepimo maišelio nupiešti foną ir ant pagaliukų pasigaminti lėles, kuriomis reikia vaidinti naudojantis grafo projektoriumi. Atliko įvairiausius vaidybai reikalingus pratimus, pamokė susirinkusius vaikus, kaip reikia žaisti žaidimus „Kaubojai”, „Samurajai”, Impulsas”, Zy za pau”, „Greičiai”, „Bani bani hop” ir kt.

 

 

Įspūdžiai liejosi per kraštus ir paklausti, ar norėtų dar kartelį sudalyvauti tokioje stovykloje, visi lyg vienas nedvejodami atsakė, jog taip. Smagu, kad bibliotekos projektai skatina vaikus tobulėti ir padeda jiems turiningai praleisti vasaros atostogas. Po renginio vaikai persikėlė į bibliotekos vasaros kiemelį, pratęsti smagios žaidimų popietės.

 

img 2610

img 2612

Spausdinti
Facebook komentarai