Vainuto bibliotekoje kurtos pasakos

vaikai 0722014 m. rugpjūčio 12 d., Bronė Paldauskienė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filialo jaunieji skaitytojai susirinko į popietę „Kuriame pasaką”, kur turėjo galimybę susipažinti su pagrindiniais pasakos kūrimo elementais ir pasidalinti savo kūrybos vaisiais – sukurtomis pasakomis.

Pradžioje diskutavome kaip kuriamos pasakos. Beveik visos jos turi pagrindinius elementus –tai veiksmas, laikas, vieta, pagrindiniai veikėjai, laiminga pabaiga. Paklausti, be ko nebūtų pasakos, atsakė – be gėrio ir blogio kovos, fantastikos, stebuklingų daiktų ir skaičių, teigiamų ir neigiamų veikėjų, burtų ir kt.

Popietės metu vaikai sužinojo apie pasakų teigiamų ir neigiamų herojų išvaizdą, jų atliekamus darbus, būdo savybes. Plačiau aptarti šie pasakų personažai – fėja, našlaitė, ragana, velnias. Susirinkusieji vardijo stebuklingus daiktus, padedančius herojams įveikti sunkiausias kliūtis. Visi sutiko, kad pasakos baigiasi teigiamų herojų pergalėmis. Vaikai peržiūrėjo skaidres „Kuriame pasaką” iš tinklapio www.kalbam.lt.

Jaunieji popietės dalyviai skaitė savo sukurtas pasakas apie piratus, svajonių pilies gyventojus, augintinius, bloguosius ir geruosius rokerius, miško žvėris. Jie aptarinėjo pagrindinius herojus, kai kurie fantazavo, kaip pakeistų savo draugo kurtos pasakos siužetą.

Spausdinti
Facebook komentarai