Europos kalbų dieną bibliotekų lankytojus sujungė internetiniai tiltai

teletiltas 32014 m. rugsėjo 27 d., Grabupių, Juknaičių, Kintų, Traksėdžių filialų bibliotekininkės

Rugsėjo 26 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių, Juknaičių, Kintų ir Traksėdžių filialuose vyko gyvieji internetiniai tiltai „Mes – Europos vaikai”, skirti Europos kalbų dienai.

Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokinukai kartu su anglų kalbos mokytoja Drąsute Vaitkevičiene nusprendė nustebinti ir pasveikinti juknaitiškius, skirdami jiems europietišką dainą. Nuotaikingai pasisveikinę grabupiškiai papasakojo apie Europos kalbų dieną, viktorinos taisykles, šio renginio tikslą – išmokti naudotis įvairiais informaciniais šaltiniais bibliotekoje. Europietiškoji viktorina vyko sklandžiai bei linksmai. Grabupių mokinukams ypač patiko stebėti Juknaičių bibliotekos vaikus, nes jie nuotaikingai atsakinėjo į klausimus.

Tuo pačiu metu Kintų filialas gyvuoju internetiniu tiltu jungėsi su Traksėdžių filialu. Šie filialai pasirinko kitokią renginio formą: kiekviena komanda priešininkams buvo paruošusi 10 klausimų apie pasirinktą Europos šalį. Klausimų būta įvairių, susijusių su kultūros, literatūros, geografijos, istorijos sritimis. Sudėtingiausi klausimai buvo apie literatūrą bei istoriniją, ne visada pavykdavo rasti teisingus atsakymus. Nors daugiau teisingų atsakymų pateikė Traksėdžių filialo skaitytojai, vis dėlto abiejų komandų sutarimu laimėjo draugystė, nauja pažintis ir patirtis. Po viktorinos dalyviai apdovanoti padėkos raštais ir knygų skirtukais.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_09_27_teletiltas{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai