Mažieji bibliotekoje įgijo kūrybinės patirties

moksleiviai bibliotekoje 42014 m. rugsėjo 25 d., Virginija Degutienė

Dailės terapija – tai laisvas ir spontaniškas dalyvavimas dailės kūrybos procese be jokių išankstinių nuostatų. Tam nereikalingas dailės išsilavinimas, specialūs meniniai sugebėjimai. Svarbus pats kūrybinis procesas, kuris pagal poreikius gali būti ugdantis, atpalaiduojantis. Tai būdas reikšti savo mintis, jausmus. Dailės užsiėmimai lavina, ugdo meninį suvokimą.

Tokio tikslo siekdamos rugsėjo 24 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialo bibliotekininkės pakvietė Šilutės „Žibų” pradinės mokyklos moksleivius ir bibliotekos lankytojus į edukacinius-praktinius užsiėmimus, kurių metu jie kūrė aplikacijas iš krepinio popieriaus.

Visas būrys Macikų socialinės globos namų užimtumo grupės „Floristika” būrelio dalyvių su vadove Danute Grikšiene atvyko į biblioteką pasidalinti kūrybine patirtimi.

Danutė Grikšienė renginio dalyviams pristatė savo auklėtinių bibliotekoje veikiančią aplikacijos darbų iš krepinio popieriaus parodą „Sparnuotieji – gamtos laikrodis” . Vaikai su nuostaba akyse apžiūrinėjo paveikslus, kuriuose gražiausiomis spalvomis pavaizduoti paukščiai, medžiai. O įdomiausia tai, kad niekas neatspėjo, kokia technika tai atlikta. Tad visi dalyviai pakviesti išbandyti šią meno rūšį.

Būrelio nariai parodė, kaip iš įvairiaspalvių krepinio popieriaus skiaučių galima pasidaryti mažus rutuliukus. Po to, nusipiešus ant popieriaus lapo gėlės žiedą, pasiėmus pagaliuką ir klijų, juos reikia įklijuoti į piešinį. Šis darbas pasirodė ne toks lengvas, nes tam reikalingas begalinis kruopštumas, kantrybė ir susikaupimas. Ne visiems pasisekė pasidaryti pirmąjį darbelį, bet, padedant būrelio „Floristika” dalyviams, vaikai sukūrė po nuostabų atviruką. Žvelgiant į kiekvieno vaiko darbelį buvo galima įžvelgti, kiek širdies šilumos ir kantrybės jame sudėta.

Matydama vaikų didelį susidomėjimą, Danutė Grikšienė moksleiviams pažadėjo surengti dar ne vieną edukacinį-praktinį užsiėmimą, skirtą kitoms meno rūšims.

Bibliotekininkės visus renginio dalyvius pavaišino rudens gėrybėmis, palinkėjo kūrybinės sėkmės ir kitų susitikimų bibliotekoje.

moksleiviai bibliotekoje 1 moksleiviai bibliotekoje 2moksleiviai bibliotekoje 3

Spausdinti
Facebook komentarai