Kalendorių vaikai kūrė iš savo pieštų iliustracijų Kristijono Donelaičio „Metams“

cimg24262014 m. lapkričio 21 d., Agnė Gerlinskaitė, Auksė Čėsnienė

Lapkričio 20 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko renginys „Skaitome ir iliustruojame Kristijono Donelaičio „Metus”. Susirinkę Rusnės pagrindinės mokyklos trečiokai ir ketvirtokai tądien iš iliustracijų gamino kalendorių. Vaikus atlydėjo pradinių klasių mokytojos Nijolė Stankienė ir Eglė Januškienė.

Mokiniams papasakota apie K. Donelaitį ir jo žymiausią kūrinį – poemą ,,Metai”. Prisiminti literatūros klasiko „Metų” skaitymai, kurių metu vaikai susidūrė su jiems nežinomais, sunkiai suprantamais žodžiais, tokiais kaip ,kaklais” , „zaunyti” , „šuilė”, „rykas” ir kt. Daugeliui šie žodžiai sukėlė net juoką ,todėl dar kartą buvo patikslinta jų reikšmė ir teisingas tarimas. Po to mokinukams buvo užduota keletas klausimų, susijusių su K. Donelaičiu ir jo kūryba. Vaikams puikiai atsakius į pateiktus klausimus, prasidėjo kita, pagrindinė renginio dalis – kalendoriaus gaminimas. Jis buvo dėliojamas iš pačių vaikų sukurtų iliustracijų K. Donelaičio ,,Metams”.

Kiekvienas vaikas norėjo, kad jo pieštas darbelis papuoštų būsimą kalendorių, tačiau darbelių buvo žymiai daugiau, negu yra metuose mėnesių. Po ilgų aptarinėjimų ir derybų pavyko atrinkti tuos dvylika darbų, iš kurių išėjo puikus kalendorius 2015-iesiems metams.

Tikimės, kad iš vaikų iliustracijų suskurtas kalendorius puoš biblioteką visus ateinančius metus.

Spausdinti
Facebook komentarai