Įspūdžiai grįžus iš mokslinės-praktinės konferencijos Klaipėdoje

2014 m. lapkričio 21 d., Liudmila Nausėdienė, Irma Grauslytė

Šių eilučių autorės, Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojos, turėjo galimybę dalyvauti lapkričio 20 d. Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centre vykusioje konferencijoje „Kūrybiškumo raiška miestų sociokultūrinėje erdvėje 2014: nauji iššūkiai ir galimybės” Konferencijos organizatoriai – Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos valstybinė kolegija.

Gausiai susirinkusius dalyvius su konferencijos tikslais supažindino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, visus pasveikino Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras Arūnas Šulcas ir Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė. Visą dieną svečiai buvo lydimi moderatorių – VšĮ „Klaipėdos šventės” kūrybos vadovės Godos Giedraitytės ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio.

Neliko abejingų klausantis Agnės Norkutės pranešimo-pristatymo „Kūrybinės partnerystės, vedančios į organizacijų ir individualius pokyčius. Kaip ir kodėl verta bendradarbiauti su kūrėjais”. Pranešėja kalbėjo apie projektą „Kūrybinės partnerystės”. Esminis pranešimo tema – kaip turi veikti mokykla, kad ugdytų kūrybingą, kritiškai mąstantį šiuolaikinį žmogų.

Išgirdome „Skalvijos” kino centro edukacinių programų koordinatorės Godos Sosnovskienės įsimenantį pranešimą apie kino teatrą, kaip erdvę mokytis ir kurti. Ji aptarė projektą „Mokausi iš kino”.

Organizacijos „Mokslas ir Menas” atstovai pasidalino per penkerius metus sukaupta tarpsritinių projektų rengimo patirtimi, pateikė mokslininkų ir menininkų bendradarbiavimo galimybių ir naudos įžvalgų.

Ypatingo auditorijos susidomėjimo sulaukė VšĮ „Beepart” įkūrėjo ir vadovo Andriaus Ciplijausko iliustruotas pasakojimas apie socialinį ir architektūrinį eksperimentą – „Beepart”. Sėkmės ir nesėkmės. Patraukliai pristatytos vykdomos veiklos bei „Beepositive” šviesų festivalis.

Labiausiai visus įtraukė praktinis užsiėmimas – judesio pamoka su BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė” auklėtiniais. Jos metu choreografė Dovilė Binkauskaitė mokė, kaip judesiu, šokant porose ar grupelėse, lavinti saviraišką, pasitelkus improvizaciją ugdyti kūrybiškumą, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, kurti santykį, skatinti gebėjimą pasirinkti, lavinti orientaciją erdvėje bei kūno jautrumą impulsams, dėmesingumą sekant jais.

Pamatėme nuolat veikiančią ekspoziciją Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kieme. Jame VšĮ „Mokslas ir menas” pristatė parodą „Art in Science” bei „Science in Art”. Dalyvavome ekskursijoje po Tarptautinį meno parką bei kūrybinį inkubatorių „Kultūros fabrikas”.

Grįžome kupinos gerų emocijų ir naujų idėjų, kurias žadame kūrybiškai pritaikyti bibliotekos veikloje.

Spausdinti
Facebook komentarai