Akcija „Knygų Kalėdos” pasiekė ir Rusnės biblioteką

dsc 04842014 m. gruodžio 17 d., Agnė Gerlinskaitė

Gruodžio 12-osios pavakarę Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale susirinkusiuosius džiugino gražūs žodžiai, palinkėjimai, puiki kalėdinė nuotaika ir geri darbai. Tą vakarą čia vyko renginys, skirtas akcijai ,,Knygų Kalėdos”. Šios akcijos šūkis – „Tebūnie Kalėdos lietuviškoms knygoms!”.

Akcija prasidėjo lapkričio mėnesį ir tęsis iki ateinančių metų sausio 6 dienos. Jos metu visos šalies bibliotekos kviečia savo skaitytojus į susitikimus, literatūros popietes at tiesiog advento vakarus prie arbatos puodelio.

Rusnės bibliotekos bibliotekininkės kaip tik taip ir pasielgė, pakvietusios skaitytojus puodeliui arbatos, taip pat ėjo į gatves, dalijo žmonėms šypsenas, gerą nuotaiką ir kvietimus prisijungti prie šios nuostabios akcijos.

,,Knygų Kalėdų” renginyje po kalėdine eglute, padaryta iš knygų, skaitytojų laukė gal kiek neįprastos dovanos – nuoširdus palinkėjimas ir ištraukos iš Kristijono Donelaičio kūrybos. Tą vakarą susirinkusieji ne tik klausėsi skaitomų K. Donelaičio tekstų. Prie arbatos puodelio aptarti prabėgę metai, įvykę renginiai, išrinktos knygos, kurios galėtų pretenduoti į Metų knygos nominaciją. Taip pat pasidalinta įspūdžiai, išsakyti pageidavimai kitiems metams.

Nuoširdžiai padėkota prisidėjusiems prie akcijos „Knygų Kalėdos” bei pasidžiaugta, kad Rusnėje tokių dosnių žmonių yra nemažai. Labai džiugu, kad naujų knygų Rusnės bibliotekai per šią akciją padovanota tikrai daug (78 knygos). Tuos, kurie dar nespėjo prisidėti prie akcijos, kviečiame tą padaryti iki 2015 m. sausio 6 d.

dsc 0479 dsc 0480

Spausdinti
Facebook komentarai