Žaismingi „Pipirų ryto” susitikimai

Edukaciniai rytmeciai Grabupių bibliotekoje2014 m. gruodžio 23 d., Šarūnė Gerulytė

Nuo rugsėjo 1-osios mišri Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus priešmokyklinė grupė pasipildė naujais mokinukais, įvyko nauja pažintis su knygos namais. Jauniesiems skaitytojams pristatyta Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo veikla, papasakota, kaip elgtis ir draugauti su knygutėmis. Bibliotekininkė su vaikais aptarė, ką veiks edukaciniuose-lavinamuosiuose „Pipirų ryto” užsiėmimuose, taip pat pasidomėta, kas aktualu mokinukams, ką jie norėtų veikti bibliotekoje.

Spalvingais ir šaltais rudenio rytais šildėme bei džiuginome vieni kitus savo juoku, šypsenomis, bendravimu. „Pipirų ryto” užsiėmimai vyko rugsėjo 26, spalio 28, lapkričio 7–14, gruodžio 4–10 dienomis. Pirmajame susitikime vaikai ne tik susipažino su knygų namais, tačiau turėjo galimybę daugiau sužinoti apie Europos Sąjungos vėliavėles, kurias piešė kartu su bibliotekininke ir mokytoja. Vieniems sekėsi lengviau, kitiems sunkiau, bet vaikučiai pritarė bibliotekininkei, kad svarbiausia – įdėtos pastangos.

Spalio mėnesio susitikimą skyrėme jaukiam ir mielam pasisėdėjimui ir animacinio filmo „Beprotiškas Madagaskaras” peržiūrai. Animaciniame filme gvildentos meilės, draugystės, tolerancijos temos. Apie tai vėliau vyko debatai. Mažiesiems svarbu lavinti bendravimo įgūdžius, mokytis diskutuoti, išklausyti savo draugą bei visus, esančius šalia.

Kitus užsiėmimus norėjome paįvairinti, todėl „Pipirų ryto” senbuviams ir naujokams buvo parodytas F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje sukurtas vaizdo įrašas pagal dainą „Happy”. Vaikučiai pasisakė norintys išbandyti savo jėgas, įgauti drąsos, o žinodami, kad artėja gražiosios metų šventės, surengti trumpą, tačiau nuoširdų sveikinimą savo artimiesiems bei Grabupių bibliotekos skaitytojams. Vieni drąsiau, kiti kukliau leidosi į linksmą filmavimo procesą. Šį sveikinimą bus galima išvysti gruodžio 24 d. Facebook Grabupių filialo paskyroje. Taip, užbaigiant metus, pasidžiaugta galimybe bendradarbiauti su mišrios priešmokyklinės grupės pedagoge bei jos vadovaujamais vaikais. Juk visiems kartu smagiau užsiimti įvairiomis veiklomis, atrasti kažką naujo ir parodyti tai kitiems.

Edukaciniai rytmeciai Grabupių bibliotekoje Edukaciniai rytmeciai Grabupių bibliotekoje Edukaciniai rytmeciai Grabupių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai