Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis

Vienos populiariausių Lietuvoje knygų apie sveiką mitybą pristatymas bibliotekoje2015 m. sausio 15 d., Ingrida Zakaraitė

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje pristatyta šiuo metu viena populiariausių Lietuvoje knygų apie sveiką mitybą „Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis”. Knygos autorė Guoda Azguridienė – ekologiškų produktų parduotuvės tinklo kūrėja, sveikos gyvensenos tyrinėtoja, jau penkiolika metų rašanti straipsnius sveikos gyvensenos ir socialinėmis temomis Lietuvos bei užsienio leidiniams.

Ji taip pat yra ekonomikos mokslų daktarė.

Knygos pristatymo metu viešnia kalbėjo apie maisto kultūrą, maisto pramonę, jos technologijas. Jos tikslas – padėti žmonėms nepasimesti tarp daugybės skirtingų teorijų ir rekomendacijų mitybos temomis. G. Azguridienė papasakojo, kaip atpažinti maistą, kurio organizmas tikrai nori, kaip nepasimesti skaitant produkto sudėtį, ką reiškia įvairūs trumpiniai, kaip svarbu maistą ne tik valgyti, bet ir juo mėgautis. Atkreiptas dėmesys į tai, kad prieš valgant maistą reikia jį uostyti, tai turi tapti tam tikru ritualu. Juk įvairiais chemikalais purkšti obuoliai kažin ar kvepės, tuomet verta susimąstyti, kiek toks maistas yra naudingas. Žinoma, negalima užmiršti, kaip toli pažengusios maisto technologijos, kaip ištobulinti šiuolaikiniai maisto kvapų stiprikliai, todėl reikia neapsigauti, nes kiekvienas tikras maistas turi savo unikalų kvapą. Tiek skonio, tiek uoslės receptorius galima atstatyti pratinantis valgyti sveiką maistą, be natrio glutamato ar kitų priedų, palaipsniui mažinant druskos ir cukraus kiekį, taip pat darant iškrovos dienas.

Nuolat keičiantis maisto madoms, kiekvieno kūnas yra skirtingas, dėl to reikia geriau pažinti save ir atrasti tinkamas sveikos mitybos taisykles.

Vienos populiariausių Lietuvoje knygų apie sveiką mitybą pristatymas bibliotekoje Vienos populiariausių Lietuvoje knygų apie sveiką mitybą pristatymas bibliotekoje Vienos populiariausių Lietuvoje knygų apie sveiką mitybą pristatymas bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai