Bibliotekoje startavo „Knygų gidas visai šeimai”

Bibliotekoje startavo „Knygų gidas visai šeimai"2015 m. sausio 29 d., Liuda Nausėdienė

Jeigu vaikui kasdien skirsime laiko skaitydami knygas balsu, kartu žaisime, šnekučiuosimės, rengsime bendras išvykas – jis pajus, koks jis svarbus ir reikalingas. Įrodyta, jog skaitymas balsu stiprina jaunojo klausytojo emocinę sveikatą. Skaitykime vaikams, kurie patys dar to nesugeba, ir ilgai nenustokime, net jiems patiems išmokus skaityti. Kartu skaitydami ne tik skatinsime mažuosius pamėgti knygą, bet ir daug laiko praleisdami kartu išlaikysime stiprų tarpusavio ryšį.

Visais skaitymo balsu amžiaus tarpsniais ir etapais ugdysime skaitytoją, kuris visą savo gyvenimą mėgs knygas, o skaitymas bus jo poreikis ir aistra. Tad Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus darbuotojoms kilo mintis pakviesti tėvelius kartu su savo atžalomis kiekvieną paskutinį mėnesio šeštadienį praleisti bibliotekoje. Kur kitur, jei ne knygų namuose vaikas pajus norą prisiliesti prie skaitymo džiaugsmo ir paslapties.Bibliotekoje startavo „Knygų gidas visai šeimai"

Praėjusį šeštadienį įvyko pirmasis susitikimas, palikęs mažųjų ir jų mamyčių širdelėse skaitymo malonumo pėdsaką. Susirinkusieji į skaitymo popietę kartu žaidė susipažinimo žaidimą, padedantį įsiminti vardus. Labiausiai džiaugėsi ir krykštavo mažieji, nes ne kiekvieną dieną skambant muzikai su tėveliais kartu žaidžia linksmus žaidimus. Vėliau, visiems susėdus ratu, skaityta šiam susitikimui specialiai bibliotekininkės parinkta autorės Sam MCbratney knyga „Jūs visi man brangiausi”, kurios turinys – apie meilę šeimoje. Kiekvienas dalyvis balsu skaitė po posmelį, ratui apsisukus – dar po vieną… Net pats mažiausias, neturintis metukų Lukas, braukė piršteliu teksto eilutes, kol jo mamytė skaitė. Na, o jo brolis Eimantas, kuriam šiaip nelabai norisi skaityti (kaip netyčia prasitarė mama Jūratė), irgi tiesė rankas į knygą, atėjus jo eilei skaityti.

Bibliotekininkė nepamiršo padėkoti mamai Vaidai, kuri pirmoji prasitarė, kaip būtų gerai, kad bibliotekoje vyktų toks mamyčių susibūrimas. Besibaigiant skaitymams, liko laiko smagiems žaidimams Žaislotekoje ir arbatos puodeliui.

Maloniai kviečiame visus tėvelius kiekvieną paskutinį mėnesio šeštadienį į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (III a., Tilžės g. 10)puikiai praleisti laisvalaikį kartu su visa šeima. Dalyvaukite linksmoje knygų skaitymo balsu popietėje „Knygų gidas visai šeimai”. Tėveliai, ateikite! Atsiveskite savo mažuosius, visi kartu žaisime, skaitysime, dalyvausime naujų knygų pristatyme ir aptarime, diskusijose prie arbatos puodelio. Lauksime Jūsų vasario 28 d.14.00 val.

Bibliotekoje startavo „Knygų gidas visai šeimai"

Spausdinti
Facebook komentarai