Audriaus Šikšniaus aštuntosios knygos „Gyvenimo gyventojai” pristatymas Usėnų bibliotekoje

Audriaus Šikšniaus knygos „Gyvenimo gyventojai" pristatymas Usėnų bibliotekoje2015 m. vasario 20 d., Onutė Miliauskienė

Penktadienio popietę į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filialą rinkosi literatūros mėgėjai. Tądien pristatyta aštuntoji Audriaus Šikšniaus prozos ir poezijos knyga ,,Gyvenimo gyventojai”.

Autorius susirinkusiems pasakojo apie savo kūrybą, apie tai, kaip gimsta literatūros kūriniai. Gyvenimo istorijos neišgalvotos, jos tikros. Knygoje aprašytos situacijos, kurios nutinka realiame gyvenime. Tai gyvenimas, autoriaus gyvenimas: sodžius, vaikystė, melioracijos akimirkos, šalia gyvenančių žmonių likimai, kartų epopėja.

Audriaus Šikšniaus kūryba paprasta ir jaudinanti, įtikinamai nuoširdi, spalvinga. Poezijos eilės neilgėja, jos trumpos, tačiau kupinos prasmės. Novelėje „Stiklinė vienatvės” pasakojama Šilutėje gyvenančios moters istorija ir jos gyvenimo peripetijos.

Susitikimo pabaigoje Audriaus Šikšniaus kūrybos mecenatas Arvydas Jakas papasakojo, koks jo požiūris į autorių, kurį jau pažįsta aštuonerius metus, jo poeziją. Svečias atsakė į susitikimo dalyvių klausimus. Valanda su Audriaus Šikšniaus kūryba neprailgo.

Audriaus Šikšniaus knygos „Gyvenimo gyventojai" pristatymas Usėnų bibliotekojeAudriaus Šikšniaus knygos „Gyvenimo gyventojai" pristatymas Usėnų bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai