„…ačiū už žodžio skonį burnoj…”

Susitikimas su šilutiške knygų autore Janina Šveikauskiene2015 m. vasario 20 d., Liuda Nausėdienė

Šiais iškiliojo Lietuvos dainiaus Justino Marcinkevičiaus žodžiais Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje prasidėjo susitikimas su šilutiške knygų autore Janina Šveikauskiene, skirtas Tarptautinei gimtosios kalbos dienai paminėti.

Lietuvių kalba – tai pats brangiausias pasaulyje deimantas, kurį mes turime. Todėl privalome tai branginti ir saugoti, didžiuotis tuo ką turime, savo istorija, savo šaknimis. O kaip kitaip, jei ne gyvu žodžiu mes arčiausiai prisiliesime prie kalbos, kad pajaustume jos skambesį, išgautume visus vaivorykštinius jos atspalvius. Gyvo žodžio skambesį moksleiviams suprantama kalba perteikė renginio viešnia Janina Šveikauskienė.Susitikimas su šilutiške knygų autore Janina Šveikauskiene

Pavasariu kvepiantį vidudienį į susitikimą su rašytoja atskubėjo Pamario pagrindinės mokyklos ketvirtų klasių ugdytiniai (auklėtojos Virginija Macijauskienė, Laima Akucevičienė, Diana Lileikienė). Visomis kalbos spalvomis nušvito Janinos Šveikauskienės bendravimas su vaikais, liejosi prisiminimai iš vaikystės, kuri prabėgo gyvenant vienoje iš gražiausių Lietuvos vietų – Druskininkuose.

Pasakodama apie kūrybą vaikams ji negalėjo jų nepadrąsinti, nepasakyti jiems, kad jie visi yra verti nuoširdaus kūrybos prisilietimo, nes tai nuspalvina gyvenimą. Kūrėja paskatino moksleivius būti drąsiais, nebijoti atskleisti savo kūrybiškumo, o, svarbiausia, tikėti savimi.

Janina Šveikauskienė susirinkusiems pristatė savo pirmąją knygą vaikams „Sodo šeimynėlė”, skaitė ištraukas iš planuojamos išleisti naujos knygos apie rudenį. Dar ilgai liejosi dalyvių klausimai rašytojai. Skambėjo linksmi atsakymai ir vaikų juokas. Susitikimo akimirkos neprailgo ir netrūko padėkos žodžių renginio viešniai, šiltu žodžiu pasibeldusiai į kiekvieno širdelę.

Susitikimas su šilutiške knygų autore Janina ŠveikauskieneSusitikimas su šilutiške knygų autore Janina Šveikauskiene

Spausdinti
Facebook komentarai