Netradicinė pamoka bibliotekoje

img 98202015 m. vasario 25., Klemensas Stulga

Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu 2015-ieji metai yra paskelbti Etnografinių regionų metais. Traksėdžių pagrindinėje mokykloje įvyko įvadinis renginys, skirtas šiems metams paminėti. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos filialo bibliotekininkė Vida Paldauskienė ir mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Indrė Diksienė surengė netradicinę pamoką mokiniams.

Pamokos pradžioje bibliotekos šeimininkė supažindino pamokos dalyvius su Seimo nutarimu, mokininiai prisiminė ir išvardijo visus Lietuvos regionus.

Mokytoja I. Diksienė mokiniams pateikė teorinių žinių apie senovės baltų naudotus aksesuarus, jų prasmę, medžiagas, iš kurių buvo gaminami papuošalai, Skandinavijos tautų įtaką senovės lietuvių papuošalų gamybai. Vėliau mokytoja pasakojo apie vieną iš puošybos elementą – apyrankes. Vaikai sužinojo, kaip per šimtmečius keitėsi apyrankių dizainas, vaikai pasakojo, kad apyrankės yra populiarios ir šiais laikais, jos gaminamos iš įvairiausių medžiagų, dažniausiai iš plastiko, tik ne visi žino jų prasmę.

Į pamoką jos organizatorės buvo pasikvietusios Traksėdžių bendruomenės asociacijos „Traksėdžių viltis” pirmininkę Eglę Paldauskienę, kuri ne tik parodė savo rankdarbių, bet ir patarė, kaip reikia kurti apyrankes, kitus aksesuarus.

Netrukus prasidėjo praktinė veikla: biblioteka virto nedidelėmis improvizuotomis meno dirbtuvėmis, mokiniai iš įvairiausių medžiagų klijavo, karpė, mezgė apyrankes. Kadangi veikla buvo įdomi, pamokos dalyviai net nepajuto, kaip nuskambėjo skambutis į pertrauką. Ir po skambučio mokiniai ne iš karto skubėjo skirstytis – jie apžiūrėjo vieni kitų sukurtus kūrinys, juos apžiūrinėjo, ginčijosi, ką buvo galima padaryti geriau, išradingiau.

img 9797img 9792img 9805

img 9786

Spausdinti
Facebook komentarai