Šilutiškei bibliotekininkei paskirta edukacinė valstybės stipendija

Šilutiškei bibliotekininkei paskirta edukacinė valstybės stipendija2015 m. vasario 26 d., Bibliotekos Informacijos skyrius

Lietuvos kultūros taryba (LKT) paskelbė 2015 m. valstybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams konkurso rezultatus. 2014 m. pabaigoje paskelbus konkursą valstybės stipendijoms gauti, LKT sulaukė 782 paraiškų. Atsižvelgusi į daugiau nei 40 kultūros ir meno ekspertų rekomendacijas, Taryba stipendijas skyrė 342 kultūros ir meno kūrėjams (60 edukacinių ir 282 individualias).
LKT nutarimu edukacinė valstybės stipendija paskirta ir Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkei Daliai Vasiliauskytei 2015 m. rugpjūčio 15–21 dienomis Keiptaune (Pietų Afrikos Respublika) dalyvauti 81-ojoje IFLA generalinėje konferencijoje ir asamblėjoje.

2015 m. konferencijos tema „Dinamiškos bibliotekos: prieiga, plėtra ir transformacijos”. Konferencijos metu bus pristatoma informacinė medžiaga apie Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos naujus modulius, jos pokyčius ir veiklas, naujų technologijų taikymo darbe galimybes ir darbą su skaitytojais, ypatingai jaunimu. Konferencijos metu bus aktyviai dalyvaujama sesijose, diskusijose, parodose, klausomasi pranešimų atstovaujamai bibliotekai aktualiomis temomis.

Tai didžiausias metinis tarptautinis bibliotekinių asociacijų renginys, kuriame susipažįstama su naujausiomis tendencijomis informacinių bibliotekinių technologijų srityje, šiuolaikiniais vadybos modeliais, patirtimi, iniciatyvomis, susijusiomis su bibliotekų svarbos stiprinimu ir aktualinimu kuriant žinių visuomenę, pristatomi sėkmingiausi bibliotekų projektai, plečiamas bendradarbiavimo tinklas.

Spausdinti
Facebook komentarai