Kintuose pristatyta fotografijų paroda „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai“

img 52882015 m. vasario 28 d., Vaida Nausėdaitė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vasario 24 d. pristatyta Saulius Stankevičius fotografijų paroda „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai” iš keliaujančių knygos renginių ciklo „Iš pamario krašto bibliofilų rinkinių”.

Fotografijų parodą pristatė parodos autorius – fotografas, kolekcionierius Saulius Stankevičius. Jis taip pat domisi motociklų sportu, povandeniniu nardymu ir povandenine fotografija, kolekcionuoja senovinius atvirukus, antikvarinius daiktus, fotografuoja gamtą, yra Lietuvos ornitologų draugijos narys. Parodos autorius yra užfiksavęs 280 tūkst. gamtos kadrų, fotoaparatu įamžinęs 170 iš 380 Lietuvoje aptiktų paukščių rūšių.

Fotografas ne tik pasakojo apie kiekvieną fotografiją, kur, kada ir kaip jam pavyko įamžinti paukščius ir gyvūnus, bet ir aktyviai klausinėjo susirinkusiųjų, koks paukštis ar gyvūnas matomas fotografijoje. Tarp žiūrovų buvo ir Ventės Rago ornitologo Vytauto Jusio dukra Vakarė, tad ji pažino ne vieną paukštį. Kintiškiai noriai dalijosi mintimis, kur ir kada jiems patiems paskutinįkart teko matyti fotografuotus paukščius, gyvūnus. Paslaptingos ir dėmesį prikaustančios buvo povandeninių žuvų fotografijos.

Pokalbiai apie fotografavimą, jo subtilybes pratęstos prie kavos puodelio, mat susirinkusieji pažėrė daugybę klausimų fotografijų autoriui.

11005663 1051781308171704 1976099753 n

img 5294

Spausdinti
Facebook komentarai