Biblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistais

Biblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistais2015 m. kovo 2 d., Ingrida Zakaraitė

Pastarosiomis savaitėmis Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje šurmuliavo jaunimas. Šilutės Vydūno gimnazijos gimnazistams, juos atlydėjusiai mokytojai Audronei Stasiulienei, ir Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokiniams, atvykusiais kartu su mokyklos bibliotekininke ir „Ugdymas karjerai” koordinatore Edita Bendžiuviene, buvo pristatytas Jaunimo informavimo taškas (JIT) ir jaunųjų žurnalistų tinklas „Žinau viską”.

Biblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistaisBibliotekoje specialiai jaunimui skirtoje erdvėje ir ten esančiose lentynose jaunuoliai gali rasti ne tik aktualių informacinių leidinių, kurie nuolat atnaujinami. Jiems taip pat yra paruošta kompiuterizuota darbo vieta, suteikianti galimybę rasti aktualią informaciją duomenų bazėse, kurios paprastai nėra prieinamos naudojantis internetu namuose. Pagrindinis Jaunimo informavimo taško tikslas – padėti šiuolaikiniam jaunimui susiorientuoti visose gyvenimo srityse ir, pateikus kokybišką informaciją, skatinti savarankišką sprendimų priėmimą.Biblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistais

Mokiniams renginio metu pristatytas jaunųjų žurnalistų tinklas „Žinau viską”. Tai 14–29 metų jaunimui pritaikytas formatas, buriantis jaunuosius žurnalistus ar tiesiog idėjų kupinus žmones, turinčius savo nuomonę ir nebijančius jos išsakyti. Prie tinklo yra kviečiami prisijungti tie, kurių geriausias draugas – rašiklis ir užrašų knygutė, kurie nepaleidžia fotoaparato ar filmavimo kameros iš rankų ir mėgsta įamžinti aplink vykstantį veiksmą. Tai puiki proga iniciatyviems ir kūrybingiems žmonėms įgyti komunikavimo įgūdžių, žurnalistinės patirties, išmokti kurti ir skleisi aktualią jaunimui informaciją, tobulėti pasirinktoje srityje.

Galima pasidžiaugti, kad iš didelio būrio bibliotekoje apsilankiusio jaunimo atsirado tokių, kurie susidomėjo šia veikla ir užsiregistravo svetainėje www.zinauviska.lt. Tapę jaunaisiais žurnalistais, jie savo straipsniais, nuotraukomis ar filmuotais reportažais pristatys Pamario krašto jaunimo aktualijas ir jiems rūpimus klausimus.

Biblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistaisBiblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistaisBiblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistaisBiblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistaisBiblioteka kvietė moksleivius tapti jaunaisiais žurnalistais

Spausdinti
Facebook komentarai