Sauliaus Stankevičiaus fotografijų parodos „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai” pristatymas Vainute

Fotografijų parodos „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai" pristatymas Vainute2015 m. kovo 3 d., Bronė Paldauskienė, Genė Gofmanienė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vis labiau pavasarėjančią nuotaiką žadino keliaujančios knygos renginys, kuriame įspūdingą fotografijų parodą „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai” pristatė autorius Saulius Stankevičius.

Fotografas, nardytojas, kolekcionuotojas, verslininkas Saulius Stankevičius, sukaupęs daugybę fotografijų iš gamtos pasaulio, atrinkęs tik dalelę jų, surengė savo darbų parodą visuomenei. Parodos autorius yra užfiksavęs 280 tūkst. gamtos kadrų, fotoaparatu įamžinęs 170 iš 380 Lietuvoje aptiktų paukščių rūšių.

Fotografas pasakojo apie daugelį fotografijų: kur, kada ir kaip pavyko atrasti tinkamą laiką ir pozą užfiksuoti paukščius ir gyvūnus gyvojoje gamtoje. Tai atima nemažai laiko ir kantrybės. Savotiškas testas lankytojams buvo atsakyti į klausimą, ką mato fotografijoje. Geriausia gamtos žinovė buvo Angelė Rauktienė.

Paslaptingos ir dėmesį prikaustančios – povandeninių žuvų fotografijos. Domėtasi, kaip fotografuojama po vandeniu. Saulius Stankevičius pasakojo apie lankytus nardymo kursus, apie tai, kokį fotoaparatą ir apšvietimą reikia naudoti. Įspūdinga ir netgi baisoka buvo žiūrėti filmuotą medžiagą po vandeniu. Klausytojai sužinojo ir apie kai kurias profesines fotografo paslaptis, fotografijos techniką bei jos galimybes.

Fotografija – puikus gamtos pažinimo būdas. Skirti savo laisvalaikį keliauti po miškus ir pievas su fotoaparatu rankoje gali saugantis ir mylintis gamtą žmogus. Lankytojai, apžiūrinėdami įspūdingo grožio parodą, teigė tarsi žiūrintys ne į fotografijas, o į dailininko drobę.

Fotografijų parodos „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai" pristatymas VainuteFotografijų parodos „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai" pristatymas VainuteFotografijų parodos „Pamario paukščiai. Pamario gyvūnai" pristatymas Vainute

Spausdinti
Facebook komentarai