Linksmieji Velykų žmogučiai – nuotaikingos velykinės dekoracijos

Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"2015 m. kovo 19 d., Daiva Jucikaitė

Šv. Velykos – džiaugsminga pavasario virsmo, gamtos atbudimo šventė. Tam, kad ši šventė taptų linksmesnė, įdomesnė bei nuotaikingesnė, o šv. Velykų stalo dekoracijos suteiktų šventinę nuotaiką ir džiugintų ne tik namiškių, bet ir svečių akis, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengtas M. Jankaus pagrindinės mokyklos pedagogės Aušros Paulauskaitės inicijuotas edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai”.

Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Pasak mokytojos, velykinių dekoracijų iš kiaušinių kūrimas yra jos pomėgis. Šio velykinių dekoracijų kūrimo meno ji norėjo pamokyti ir miestelėnus.

Edukaciniame užsiėmime dalyvavę jaunieji šilutiškiai su mamomis ir močiutėmis bei nevyriausybinių organizacijų nariai sužinojo kiek kitokių, netradicinių kiaušinių apipavidalinimo subtilybių: lukštai gali būti stalo dekoro detalėmis. Pamokėlės metu visi susidomėję ir susikaupę mokėsi kiaušiniams suteikti norimą ir įsivaizduojamą pavidalą ar nupiešti ant jų linksmą mergaitės ar berniuko veidelį. Mokytoja Aušra Paulauskaitė akcentavo, kad daugelis velykinę žolytę augina indeliuose ir vazonėliuose. Tačiau želmenis galima užsiauginti ir kiaušinio lukšte. Vėliau jie tampa mažo Velykų žmogučio plaukais, o tinkamai dekoruotas kiaušinis –nuotaikingu velykinio stalo akcentu.

Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Užsiėmimo metu dalyviai taip pat mokėsi karpinių meno. Jie iš popieriaus karpė karpinius pagal Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos Ramunės Petrikienės paruoštus eskizus.

Šilutiškiai, užsukę į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Periodikos skaityklą (Tilžės g. 10, I a.), gali aplankyti M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojų Aušros Paulauskaitės ir Ramunės Petrikienės velykinių dekoracijų ir karpinių parodą „Linksmieji Velykų žmogučiai”. Paroda veiks iki kovo 27 d.

Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"Edukacinis renginys „Linksmieji Velykų žmogučiai"

Spausdinti
Facebook komentarai