Finansuoti F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektai

Akimirka iš 2014 m. vasaros stovyklos "Jaunieji genijai - menininkai"2015 m. kovo 19 d.

Lietuvos kultūros taryba paskelbė galutinius sprendimus dėl pirmajam 2015 m. konkurso etapui pateiktų projektų finansavimo. Tarp Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuotų kultūros ir meno sričių projektų dalinis finansavimas (3800,00 EUR) skirtas tradiciniam tarptautiniam literatūriniam rudeniui „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” (vad. Nijolė Budreckienė) organizuoti.

Literatai, meninio žodžio kūrėjai jau dešimtmetį mini šio intelektualų sambūrio Šilutėje sąvoką. Šilutiškius ir iš Šilutės krašto kilusius ar kitaip su juo susijusius literatūrinės kūrybos autorius – prozininkus, poetus, literatūrologus, vertėjus, knygos meno atstovus – literatūrinis ruduo šįmet kvies jau penktąjį kartą – bus minima mažoji sukaktis. Konkurso metu tradiciškai bus vertinamos nuo vieno konkurso iki kito (2012 m. pab. – 2015 m.) šilutiškių ir kraštiečių parengtos, išleistos autorinės ir kolektyvinės knygos, vertimai, knygų iliustracijos. Konkursui pristatytus literatūros kūrinius vertins autoritetinga literatūrologų, literatūros tyrinėtojų komisija. Konkurso organizavimo, vykdymo, kūrybos vertinimo sąlygos bus pateiktos konkurso nuostatuose. Dėl leidinių tematikos ir kūrinių profesionalumo įvairovės konkurso organizatoriai numato eilę nominacijų, diplomų ir padėkų. Pagrindinis prizas – laureato vardas ir Fridricho Bajoraičio literatūrinė premija, kuri buvo įsteigta ir pirmą kartą paskirta 2012 m. šventėje.

F. Bajoraičio viešoji biblioteka taip pat organizuos tęstinę vasaros stovyklą „Jaunieji genijai – menininkai” (vad. Vita Gerulienė, finansavimas – 2500,0 EUR) atostogaujantiems jauniesiems šilutiškiams. Stovykla praėjusią vasarą sulaukė itin didelio dalyvių ir jų tėvelių susidomėjimo. Stovyklos metu vyko pažintinis, edukacinis, meninis procesas. Vaikai noriai dalyvavo profesionalių aktorių patrauklios formos meninėje, kultūrinėje veikloje, jie buvo supažindinti su lėlininkystės kultūros istorija, raida, palikimu, tradicijomis, lėlininkystės technologijomis ir pasiekimais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Buvo pristatyti garsiausi pasaulio lėlininkai, jų itin profesionali sceninė atlikimo technika ir pasiekimai. Stovykla suteikė galimybių jauniesiems pamariškiams turiningai praleisti laisvalaikį, įgyti bendravimo, kūrybiškumo įgūdžių ir juos atskleisti neformalioje erdvėje. Tikimės, kad ir šiemet stovyklos dalyviai patirs didelių vasaros stovyklos malonumų.

Akimirka iš 2012 m. vykusio Literatūrinio rudens

Spausdinti
Facebook komentarai