Savanorystės skatinimas Kintuose

Savanorystės skatinimas Kintuose2015 m. kovo 21 d., Vaida Nausėdaitė

Lietuvoje po truputį kelią skinasi ir populiarėja savanorystė. Kaimo vietovėse tai dar menkai arba iškreiptai suvokiama sąvoka. Taigi, kas yra savanorystė? Kas gali tapti savanoriu? Kokioje veikloje galima savanoriauti ir kokia gaunama asmeninė ir visuomeninė nauda? Į visus šiuos klausimus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale bandė atsakyti ir Kintų pagrindinės mokyklos 8 ir 10 klasių moksleiviams apie tai papasakoti bibliotekininkė Vaida Nausėdaitė, Šilutės socialinių paslaugų centro darbuotojos Reda Urbaitytė , Vaida Dienaitė-Šakinė, kuri, kaip ir dar vienas susitikimo svečias Mindaugas Šimkus, turi savanorystės patirties.

Susitikimas „Būk savanoris – keisk pasaulį” organizuotas bendradarbiaujant su Kintų pagrindine mokykla. Tai viena iš Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkcio centro jaunimo iniciatyvų projekto „Sužinok! Daryk! Tobulėk!”, finansuoto Šilutės rajono savivaldybės, veiklų, orientuota ir į ugdymą karjerai, mat Kintų bibliotekininkė priklauso Kintų pagrindinės mokyklos darbo grupei „Ugdymas karjerai” (pirmininkė Ingrida Ežerskienė). Šio susitikimo tikslas – supažindinti Kintų seniūnijos jaunimą su savanorystės galimybėmis, formomis, orientuoti jaunimą nebijoti išbandyti savęs įvairiose srityse ir tinkamai pasirinkti specialybę ateityje.

Savanorystės skatinimas KintuoseKintų biblioteka šiais metais prisijungė prie tarptautinio jaunimo informavimo tinklo „Eurodesk”, tad teorinė susitikimo dalis parengta pagal komandos „Žinau viską” pateiktą informaciją. Praktinėje dalyje savo patirtimi dalinosi du savanoriai – Mindaugas Šimkus bei Vaida Dienaitė-Šakinė. Mindaugas Šimkus jau pusę metų savanoriauja Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre ir padeda šio centro darbuotojams organizuoti veiklas vaikų ir jaunimo užimtumui. Vaida Dienaitė-Šakinė specialybę pasirinko išbandžiusi jėgas socialinės pagalbos srityje, vėliau mokėsi šios specialybės ir šiuo metu sėkmingai, jau ketverius metus, dirba Šilutės socialinių paslaugų centre. Abu svečiai įžvelgė ne tik visuomeninę, bet ir asmeninę naudą ir skatino jaunimą nebijoti išbandyti save vienoje ar kitoje srityje. Susidomėjusieji savanoryste išsamią informaciją gali rasti bibliotekoje veikiančiame Jaunimo informavimo taške.

Bendradarbiavimą ir toliau planuojama tęsti dalyvaujant ir organizuojant bendras Kintų jaunimo ir Šilutės socialinių paslaugų centro veiklas.

Spausdinti
Facebook komentarai