Grabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučius

Grabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučius2015 m. balandžio 1 d., Šarūnė Gerulytė

Kovo 27 d. būrys vaikų rinkosi į kūrybines-edukacines dirbtuves Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale.
Artėja graži pavasarinė šventė, Velykos, todėl dirbtuvėse vaikai mokėsi marginti margučius. Kaip tik pasitaikė šauni proga sudalyvauti Naisių vasaros konkurse, skirtame vaikams. Jaunieji bibliotekos lankytojai turėjo sukurti didžiulį margutį ir jį išpuošti įvairiausiais raštais.

Susirinkusieji į edukacinį užsiėmimą pradžioje prisiminė ir kalbėjo apie Velykų šventę, jos reikšmę, tradicijas, margučių raštų simboliką. Džiugu buvo klausytis vaikų, kurie pasakojo, kaip margina margučius kartu su tėveliais ir seneliais. Daugiausiai vaikų margučius margina tradiciniu būdu – tai žolėmis, svogūnų lukštais. Išgirdome net tai, kad yra tekę pabandyti dažyti velykaitį nagų laku. Tai buvo daug gardaus juoko.

Grabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučiusVėliau vaikai dirbo išsijuosę, kiekvienas bandė atkartoti tradicinius margučių raštus, padėti mažiausiems užsiėmimų dalyviams. Susirinkusieji suprato, kad ne tik rezultatas svarbus, bet ir komandinis darbas, pagalba draugui. Tai skatina draugystę ir nuoširdų bendradarbiavimą.

Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniai dėliojo savo margintus popierinius kiaušinius didžiajame margutyje, kuris buvo įamžintas ir netrukus bus išsiųstas, kad konkurso komisija jį įvertintų. Šį darbą galėsvertinti ir kiti, atsidarę Naisių vasaros konkurso vaikams „Facebook’o” paskyrą. Patys dalyviai negali atsidžiaugti savo darbu, kviečia tėvelius po pamokų pažiūrėti jų darbo vaisių, o tai labai džiugina bibliotekininkę ir mokyklos pedagoges.

Grabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučiusGrabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučiusGrabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučiusGrabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučiusGrabupių bibliotekoje mokytasi marginti margučius

Spausdinti
Facebook komentarai