Viktorina apie Lietuvą

Viktorina apie Lietuvą2015 m. balandžio 1 d., Diana Formanikaitė

Prisimindami jubiliejinį Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo gimtadienį Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale susirinko Šilutės r. Gardamo pagrindinės mokyklos pradinukai ir jų auklėtojai išbandyti savo jėgas viktorinoje „Mano tėvynė – Lietuva!” Buvo puiki proga susitikti ir prisiminti Lietuvos istoriją.

Viktorina vyko pagal visas taisykles – vaikai susiskirstė į komandas: „Geltonieji”, „Žalieji” ir „Raudonieji”. Viktorina prasidėjo Lietuvos himnu, po to visiems reikėjo pristatyti savo namų darbus: sudainuoti lietuvių liaudies dainas, sušokti lietuvių liaudies šokį ir deklamuoti eilėraščius.

Viktorinai įpusėjus, komandoms teko atlikti įvairias užduotis. Pirmasis užduočių turnyras buvo apie kalbą, vėliau buvo pateikti klausimai religijos, istorijos temomis, apie Lietuvos įžymius žmones. Klausimai tikrai nebuvo lengvi, bet vaikai savo jėgų negailėjo – galveles suko, pieštukus tarp pirštų sukiojo ir daug teisingų atsakymų sugalvojo. Renginiui pasibaigus visos komandos buvo apdovanotos Šilutės r. Gardamo pagrindinės mokyklos padėkomis ir pagyrimo raštais.

Viktorina apie LietuvąViktorina apie LietuvąViktorina apie LietuvąViktorina apie LietuvąViktorina apie LietuvąViktorina apie Lietuvą

Spausdinti
Facebook komentarai