Tas nuostabus pasakų pasaulis

Bikavėnų filiale buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena2015 m. balandžio 8 d., Daiva Puidokienė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Šiemet ji sutampa su Danijos rašytojo Hanso Kristiano Anderseno 190-osiomis gimimo metinėmis. Visiems labai gerai žinomas jo sukurtas nuostabus pasakų pasaulis, kuriame praeina daugelio vaikystė.

Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus mokiniai patys sekė, analizavo ir aptarė H. K. Anderseno pasakas. Pasaką „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių” labai gražiai perteikė Bikavėnų skyriaus 4 klasės mokinė Liveta Capaitė. Bjauriojo ančiuko istoriją priminė Aistė Malinauskaitė. Apie Coliukę ir Bembį papasakojo Austėja Gečaitė ir Laura Šliogerytė. „Alavinio kareivėlio” pasaką sekė Matas Auškalnis.

H. K. Anderseno pasakų motyvais kuriami spektakliai, miuziklai, filmai. Kiekvieną kartą juose galima atrasti ką nors naujo. Bibliotekininkė vaikams parodė senosios animacijos pamokantį filmuką „Pyragėlis”. Iškepto gardaus pyrago nekliuvo „baltarankiams ir tinginiams”. Mokiniai bibliotekos lentynose ieškojo jau perskaitytų pasakų ir dalijosi įspūdžiais. Geriausi skaitovai buvo pavaišinti saldumynais.

Bikavėnų filiale buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena

Spausdinti
Facebook komentarai