Protų mūšis ,,Nepaskęsime interneto jūroje“

SAM 30542015 m. balandžio 24, Danutės Adomavičienė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale balandžio 23 d. vyko protų mūšis ,,Nepaskęsime interneto jūroje”. Šiuo renginiu bibliotekininkė su savo ištikimaisiais Pašyšių pagrindinės mokyklos jaunaisiais skaitytojais pradėjo 2015 metų Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Šis renginys puikiai atspindėjo ir šių metų bibliotekų savaitės šūkį ,, Biblioteka – informacija ir žinios kiekvienam”.

Vis daugiau vaikų ir paauglių kasdien naudojasi informacinėmis technologijomis. Internetas tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Nauja informacija, nauji draugai, galimybė bendrauti su žmonėmis iš viso pasaulio, siųsti ir gauti elektroninius laiškus, žaisti žaidimus, kurti. Visa tai – tik dalis to, ką dar galima nuveikti internete. Tačiau yra ir kita pusė. Naujos technologijos gali leisti skriaudėjams ir kitiems žmonėms, kurie netinkamai elgiasi, lengviau pasiekti asmenį, pasinaudoti privačia informacija, tyčiotis ar kitaip skaudžiai įžeidinėti. Šios temos aktualumas atsispindėjo ir protų mūšio užduotyse.
Protų mūšio turnyre dalyvavo Pašyšių pagrindinės mokyklos 7–9 klasių komandos. 7 klasės komandai ,,Piktieji kiškiai” (mokytoja Irena Bartkevičiūtė) puikiai sekėsi trečiame mūšio turnyre ,,Mano saugumas – mano reikalas”, kuriame vaikai atsakinėjo į klausimus apie saugumą internete. Petys į petį visą turnyrą kova vyko tarp 8 klasės komandos ,,Googlai” (auklėtoja Edita Šeputienė) ir 9 klasės komandos „Kieti riešutėliai” (auklėtoja Jolanta Alsytė). Pirmajame ture ,,Kompiuteris – draugas ar priešas?…” darbo kompiuteriu įgūdžius puikiai atskleidė abi komandos, antrajame ture
,,Interneto jūroje aš ryklys” puikiai sekėsi aštuntokams, o papildomame ture ,, Didysis meistras” klaviatūros klavišų surinkimo varžybose nepralenkiamas buvo 9 klasės mokinys Ramūnas Bartkus. Jis per trumpiausią laiką visus išimtus klaviatūros klavišus teisingai sudėjo į vietas.
Pirmoji vieta šiame protų mūšyje atiteko ,,Kietiems riešutėliams”, antroji – ,,Googlams”, trečioji – ,,Piktųjų kiškių komandai”. Pagyrimo raštais ir saldžiomis dovanomis buvo apdovanotos visos komandos. Pasitikrinę žinias, radę jose spragų ir sėkmingai jas užpildę, pakilios nuotaikos, kupini gerų emocijų mokiniai protų mūšį baigė. Pralaimėjusiųjų nebuvo. Laimėjo draugystė!

SAM 3052

SAM 3056

SAM 3058

Spausdinti
Facebook komentarai