Grabupiuose vaikai dalyvavo akcijoje ir žiūrėjo filmuką apie savo biblioteką

Grabupiuose vaikai dalyvavo akcijoje ir žiūrėjo filmuką apie savo biblioteką2015 m. balandžio 30 d., Šarūnė Gerulytė

Pastarosiomis dienomis ūžia 15-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo ši savaitė taip pat neaplenkė. Jau balandžio 21-ąją bibliotekininkė kartu su bendruomenės mergaitėmis ruošė knygas akcijai „Aklas pasimatymas su knyga”, kuri sulaukė daug smalsuolių.

Pasislėpusios laikraščiuose, išdabintos plazdančiais drugeliais knygos žadino smalsumą bibliotekos lankytojams.
Balandžio 27-ąją biblioteka prisipildė mažųjų pabiručių. Jie turėjo galimybę pažiūrėti trumpo metražo filmuką „Aš ir mano biblioteka”. Vaikai pamatė ir prisiminė, kiek visko linksmo, naudingo ir įdomaus nuveikė šioje bibliotekoje. Smagu buvo aptarti, kas jiems labai patiko, ką vėl norėtų pakartoti. Labai svarbu matyti, ko nori mažieji, tik tuomet jie apsilankys nekviesti, tačiau visuomet laukiami bibliotekoje. Norintys peržiūrėti vaizdo įrašą, gali tai padaryti F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo „Facebook’o” paskyroje.
Neapsieita be dovanų – vaikus pradžiugino kompaktinės plokštelės su „Naisių vasaros” įrašais, kurias vaikai gavo už sukurtą žaismingąjį margutį. Trys mergaitės nusipelnė ypatingo dėmesio, nes 2014 metais jos perskaitė daugiausiai knygų. Tai pirmokė Augustė Čeledinaitė bei mandagiausia ir linksmiausia bibliotekos lankytoja Gabija Stragauskaitė. Viena aktyviausių renginių dalyvių tapo Valdonė Lukoševičiūtė.

Grabupiuose vaikai dalyvavo akcijoje ir žiūrėjo filmuką apie savo bibliotekąGrabupiuose vaikai dalyvavo akcijoje ir žiūrėjo filmuką apie savo biblioteką

 

Spausdinti
Facebook komentarai