Vilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmis

Vilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmis2015 m. gegužės 15 d., Palmyra Jančauskienė

Gegužės 14 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko susitikimas su kūrybinga inkakliške Virginija Rukšnaitiene, kurio metu buvo pristatyta autorės kvilingo darbų paroda „Ir pražydo visos gėlės…” bei vyko edukacinė kvilingo pamokėlė.

Vilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmisKvilingas – tai meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius ir iš jų formuojamos įvairios figūros bei kompozicijos.
XVIII a. kvilingo technika buvo populiari Anglijoje. Tai buvo aukštuomenės jaunų damų laisvalaikio praleidimo forma, nes tais laikais popierius buvo itin brangus. Iš popieriaus nėrinių buvo gaminami net papuošalai.
Jau penktus metus Virginija kuria paveikslus ir atvirukus naudodama kvilingo techniką. Savo įgūdžiais ji dalinasi įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose. Vilkytiškiai irgi turėjo puikią progą savo meninius įgūdžius pritaikyti kuriant paveikslėlius. Susipažinę su šia technika jie entuziastingai ėmėsi kūrybinio darbo. Nemažai informacijos apie kvilingą yra internete, tačiau pasimokyti edukaciniame užsiėmime – didesnis malonumas. Tai pripažino ir susirinkę dalyviai.
Virginija apgailestavo, kad vilkytiškiai gali pamatyti tik mažą dalelę jos sukurtų darbų, nes daugumą savo darbų yra padovanojusi.
Dvi savaites bibliotekos lankytojai turės galimybę pasigrožėti autorės sukurtų paveikslų paroda.

Vilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmisVilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmisVilkyčių biblioteka pasipuošė kvilingo gėlėmis

Spausdinti
Facebook komentarai