Susitikimas su Gardamo kraštiečiu Stasiu Mėlinausku

Susitikimas su Gardamo kraštiečiu Stasiu Mėlinausku2015 m. liepos 1 d., Diana Formanikaitė
Birželio 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale buvo pristatyta jau antroji ilgamečio „Pamario” laikraščio žurnalisto Stasio Mėlinausko knyga „Macikai: sugrįžimai atminties taku”. Šis renginys buvo skirtas Gardamo miestelio šventei.

Susitikimas prasidėjo Violetos Vilniškytės dainomis apie Lietuvą, vėliau savo prisiminimais apie tėvynei sunkų periodą dalinosi ir S. Mėlinauskas. Knygoje „Macikai: sugrįžimai atminties taku” sudėta tai, kas per ilgus žurnalistinio darbo metus susikaupė asmeniniame autoriaus archyve. Dalį medžiagos pavyko rasti Lietuvos ypatingajame ir Lietuvos valstybiniame centriniame archyvuose, kai kuo pasidalijo Šilutės muziejus, taip pat užrašyti vietinių Pamario krašto gyventojų prisiminimai. Amžinybėn jau išėjo beveik visi to meto įvykių Macikuose liudininkai, išliko tik kai kurių užrašyti prisiminimai, tarp kurių yra ir gardamiškio Zenono Žvirblio atsiminimai apie savo tėvą Juozą Žvirblį, kalėjusį Macikų lageryje.
Atsisveikindamas S. Mėlinauskas pasirašė skaitytojų įsigytose knygose ir pratęsė pašnekesius prie arbatos puodelio.

Susitikimas su Gardamo kraštiečiu Stasiu MėlinauskuSusitikimas su Gardamo kraštiečiu Stasiu MėlinauskuSusitikimas su Gardamo kraštiečiu Stasiu Mėlinausku

Spausdinti
Facebook komentarai