Ekslibrisų paroda „Kuršių marių vėtrungės – praėjusių amžių „feisbukas“ keliauja po Lietuvą

IMG 40432015 m. liepos 16 d., Nijolė Budeckienė

Ekslibrisas – ne tik knygos ženklas. Tai lyg meninė miniatiūra, mažas kryžiažodis, saugantis savyje autoriaus mintis, tai savitas saviraiškos ir pagarbos simbolis. Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga, 2014 m. surengė tarptautinį ekslibrisų konkursą „Kuršių marių vėtrungės – praėjusių amžių „feisbukas”, kuriame dalyvavo 47 dailininkai iš Lietuvos ir 18 užsienio valstybių.

Dailininkai sukurti 117 mažosios grafikos kūrinių – ekslibrisų, kuriuose įprasmino laivų vėtrunges – Mažosios Lietuvos nematerialiosios kultūros ženklą.

Ekslibrisų paroda šiuo metu keliauja po Lietuvą. Darbai jau buvo eksponuoti Vilniaus knygų mugėje, Lietuvos dailininkų sąjungoje, Neringos istorijos muziejuje. Iki rugpjūčio 1 dienos paroda eksponuojama Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Šiais metais parodą dar numatyta eksponuoti Rambyno regioniniame parke, Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Punsko lietuvių kultūros namuose (Lenkija).

Spausdinti
Facebook komentarai