Bibliotekininkai mokė šilutiškius planuoti savo laisvalaikį internetu

Bibliotekininkai mokė šilutiškius planuoti savo laisvalaikį internetu2015 m. liepos 22 d., Dalia Vasiliauskytė

Vasara – atostogų metas, kai norime ne tik pailsėti nuo per visus metus susikaupusios darbų gausos ir įtampos, bet ir planuojame kaip turiningai praleisti laisvalaikį. Jį kiekvienas organizuoja skirtingai, pagal savo pomėgius.
Ta proga Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus specialistai surengė dienos akciją bibliotekos bičiuliams „Nežinai ką veikti? Planuok savo laisvalaikį internetu. Ateik, sužinok ir panaudok!”

Visą dieną darbuotojai mokė lankytojus naudotis interneto teikiamomis galimybėmis norint turiningai susiplanuoti atostogas, rasti aktualios informacijos, teikė patarimus apie saugų paslaugų pirkimą internetu. Bibliotekos lankytojai sužinojo, kaip ieškoti ir užsisakyti pigų skrydį lėktuvu, kaip rasti tinkamą viešbutį bei rezervuoti nakvynės vietas iš anksto, kaip naudojantis „Google maps” (http://maps.google.com) patikrinti, ar užsibrėžtas tikslas pasiekiamas, per kiek laiko apytiksliai jį galima pasiekti ir pan.
Turiningai ir įdomiai laisvalaikį galima praleisti ne tik keliaujant, bet ir nuėjus į kino arba dramos teatrą, koncertą, parodos pristatymą, perskaičius įdomią knygą. Bibliotekininkai mokė rasti aktualią informaciją apie dominančius kultūros renginius, užsisakyti paslaugą bei nusipirkti ją internetu.
Ši dienos akcija šilutiškiams, įgijusiems laisvalaikio planavimo internetu žinių ir gebėjimų, padės sutaupyti laiko, įdomiau ir kokybiškiau leisti atostogas, išleisti mažiau pinigų bei kels jų motyvaciją ir ateityje planuoti kelionės maršrutus savarankiškai.

Spausdinti
Facebook komentarai