Gardame skambėjo gyvenimo padiktuota poezija ir proza

P10501042015 m. rugsėjo 10 d., Diana Formanikaitė

Rugsėjo 10 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale įvyko tarptautinio literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” išvažiuojamasis renginys, į kurį šiemet buvo pakviestos poetės Dalia Žibaitienė ir Nijolė Čepienė.

Pirmoji savo naujausią knygą pristatė Dalia Žibaitienė – pedagogė, literatė, poetė, Žemaitijos rašytojų sąjungos narė, dešimties knygų autorė. Ji 2015 m. literatūrinio rudens konkurso vertinimo komisijai pateikė leidinį apie dainininką Antaną Bajerčių „Dainininko likimas. Tonius”, atsiminimų knygą „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė”, eilėraščių ir tikrų istorijų knygą „Tarp dienos ir nakties”, iš kurios autorė skaitė ne tik eilėraščius, bet ir gardamiškiams žinomą tikrą istoriją, pavadintą „Atjauta”. Autorei Gardamo kraštas labai brangus, nes iš čia yra kilęs jos vyras Anatolijus Žibaitis.
Renginį baigė poetė Nijolė Čepienė – buvusi Traksėdžių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja, eilėraščių knygos „Viską gali ruduo” autorė. Poetė savo pasakojimą pradėjo nuo vaikystės prisiminimų, mokytojavimo metų. Ji prisiminė ir sunkiausią savo gyvenimo periodą – išėjimą į pensiją. Autorė pasakojo, kaip sunku buvo be mokyklos ir mokinių. Atsiradusią tuštumą poetė užpildė rašydama eiles. Jos eilėraščiai skirti gamtai, medžiams, gyvenimui ir, žinoma, mokyklai.
Literatūros popietės pabaigoje visi susirinkusieji buvo pakviesti pasivaišinti arbata bei pabendrauti su knygų autorėmis.

P1050102

P1050106

Spausdinti
Facebook komentarai