Literatūros ir muzikos popietė Bikavėnuose

IMG 55612015 m. rugsėjo 16 d., Daiva Puidokienė

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo skaitytojus sukvietė penktasis literatūrinis ruduo „Prisijaukink žodį, paukštį, debesį..”. Jaukiuose Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro patalpose įvyko „Audriaus Šikšniaus Kūrybinis Benefisas”. Jo poeziją skaitė Šilutės kamerinio dramos teatro aktorius Vygantas Paldauskas, o dainas atliko bardai iš Raseinių Darius Leveckas ir Rytis Germanavičius.

Poetas, novelistas Audrius Šikšnius bikavėniškiams pristatė savo jau aštuntają knygą „Gyvenimo gyventojai”. Novelėje „Stiklinė vienatvės” papasakota istorija, paremta tikrais faktais. O jos pagrindinė herojė, sulaukusi garbingo amžiaus tebegyvena Šilutėje. Dialogus iš novelės labai išraiškingai perskaitė aktorius Vygantas Paldauskas. „O eilėraščius skaitau aš pats”- sakė autorius. Jo eilėraščiai apie kaimą, apie neaprėpiamas gražias pievas ir darbščius kaimo žmones: „Savo pievas pjovėm dalgiais…”. Susirinkusius skaitovus sužavėjo autoriaus jausmingai skaitoma poezija. Išgirdome dar niekur nepublikuotų eilėraščių, kurie turėtų sugulti naujoje knygoje.
Su poezijos posmais persipynusi nuskambėjo dainuojamoji poezija. Gražūs ir prasmingi dainų tekstai sujaudino visas susirinkusias moteris.

IMG 5550

Spausdinti
Facebook komentarai