Literatūrinio rudens sulaukus

20150910 1357062015 m. rugsėjo 16 d., Violeta Astrauskienė

Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešoji biblioteka vėl pradžiugino knygų bičiulius ir skaitytojus tradicinio tarptautinio Literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” renginiais, kuriuose pakviesti dalyvauti kraštiečiai knygininkai. Su renginio svečiais – rašytojais – turėjo galimybę pabendrauti ir bibliotekos filialų skaitytojų bendruomenės.

Tarptautinio literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…”, kurį organizavo Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, neaplenkė ir Saugų. Mažoje, bet jaukumu alsuojančioje Saugų bibliotekoje, susitikti su knygų bičiuliais atvyko Teresė Leciūtė-Lorenčienė, Ramutė Šveikauskienė, Kristina Stasė Mažukaitienė bei Angelė ir Vytautas Raukčiai.
Kūryba – gyvenimo analizė ir savivoka, nuolatinė savistaba, Vieniems ji prasideda jaunystėje, kitiems – sulaukus brandos. Nenuginčijama tai, kas nuolat vyksta gyvenime, ilgainiui tampa istorija. Žmogaus, giminės, miesto ar kaimo, galiausiai valstybės. Tą savo kūryba „Iš kartos į kartą”, arba folkloro atgimimu, patvirtino knygininkai pasakoriai bei tautodailininkai Teresė, Ramutė, Angelė su Vytautu bei karpytoja iš popieriaus Kristina Stasė. Svečiai – brandos sulaukę žmonės, bet jų kūryba, mintys ir palinkėjimai jaunatviški, kupini optimizmo ir meilės jaunajai kartai, tikėjimo ateitimi, kūrybiško ir gilaus požiūrio į gyvenimą.
Pasak Saugų filialo bibliotekininkės Reginos Juškienės, dėkojusiai svečiams, už tai, kad su paskutiniais, dar vis vasariškos saulės spinduliais, tądien visi spėjo prisigaudyti kūrybinio vėjo, pakvietė renginio dalyvius ir svečius kartu paklausyti Saugų moterų vokalinio moterų ansamblio „Artuma”, vadovė V. Gončiarova, koncerto.

20150910 14030920150910 135640

Spausdinti
Facebook komentarai