Literatūros rytmetys „Baltos lankelės, juodos avelės“

P10501182015 m. rugsėjo 29 d., Diana Formanikaitė

Rugsėjo 29-osios rytą vaikų šurmulys užpildė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo erdves. Į svečius atvyko Gardamo pagrindinės mokyklos pirmokai. Juos atlydėjo jų mokytoja Sonata Kurmienė, kuri šiemet moko ne tik pirmokus, bet ir antrokus.

Dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus Gardamo pagrindinėje mokykloje šios dvi klasės buvo sujungtos. Vieni susipažino su biblioteka, o kiti prisiminė bibliotekininkės pamokymus apie bibliotekos taisykles. Bibliotekoje vaikai susipažino su naujomis knygutėmis, organizuojamų parodų bei renginių vietomis, jiems parodyta, kur yra suaugusiųjų knygos, vaikų literatūra ir kiti leidiniai. Pradinukai sužinojo, kad knygelės gali mokyti. Bibliotekininkė papasakojo, ką reikia daryti, kad knygos „nesirgtų” ir ilgai gyventų. Susipažinę su biblioteka pirmokėliai pasirašė priesaikų knygoje ir įsigijo skaitytojų pažymėjimus.
Vėliau vaikai buvo pakviesti pasivaišinti arbata ir saldumynais. Po vaišių mažieji išsirinko po vieną knygutę skaityti namuose. Knygos bičiuliai, tapę naujaisiais skaitytojais, džiaugėsi įsigytais skaitytojų pažymėjimais ir gautomis dovanėlėmis. Štai taip linksmai pirmokėliai pradėjo draugystę su biblioteka.

P1050126

P1050114

P1050129

P1050117

Spausdinti
Facebook komentarai