Pradinukai kūrė floristikos atvirukus

DSCN16322015 m. rugsėjo 30 d., Birutė Lukavičienė

Rugsėjo 29 dieną Šilutės Žibų pradinės mokyklos moksleiviai atskubėjo į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialą. Čia vyko praktiniai-kūrybiniai užsiėmimai „Kūrybiškumo kodas”: gamtinės medžiagos floristikos atvirukuose” pagal projektą „Bendruomenės „HUB’as” bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą”.

Visas būrys Macikų socialinės globos namų užimtumo grupės ,,Floristika” narių su vadove Danute Grikšiene bibliotekoje dalinosi savo kūrybine patirtimi. Jie pasakojo, kaip reikia rinkti, džiovinti ir tinkamai laikyti augalus, kad jie neprarastų pradinio grožio. Floristikos darbams visa medžiaga imama tiesiai iš gamtos padovanotų įvairiausių rudens gėrybių: kavos pupelių, įvairiaspalvių lęšių, kruopų, sudžiovintų augalų žiedų ir lapų. Vaikams paaiškinta, kaip ant paprasto popieriaus lapo, pasitelkus truputį fantazijos, galima sukurti nuostabų ir nepakartojamą floristinį paveikslą arba atviruką.
Renginio dalyviai aktyviai įsijungė į kūrybinį procesą – rinkosi, komponavo ir klijavo skirtingą augmeniją. Vaikai skyrė daug kantrybės, kruopštumo ir atidumo, kad jų sukurtas atvirukas būtų gražus ir originalus. Užsiėmimo pabaigoje vaikai žadėjo šiuos darbelius padovanoti savo mamytėms, tėveliams, seneliams bei draugams.

DSCN1621

DSCN1646

DSCN1663

DSCN1650

Spausdinti
Facebook komentarai