Žemaičių Naumiesčio kraštiečiai ir vėl susitiko

Žemaičių Naumiesčio kraštiečiai ir vėl susitiko2015 m. spalio 2 d., Žemaičių Naumiesčio filialo informacija

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale rugsėjo 26 d. vyko tradicinis kraštiečių susitikimas, į kurį atvyko svečiai iš Vilniaus, Kauno, Šilutės, Klaipėdos.
Kraštiečius pasveikino Šilutės kraštotyros draugijos folkloro ansamblis „Ramytė” (vadovė Giedrė Pocienė).

Ansamblio narė Vaida Galinskienė jau baigiančia išnykti senąja lietuvininkų tarme vedė visą renginį-koncertą. Nuotaikingas, informatyvus, linksmas pasibuvimas, klausantis dainų ir pasakojimų apie darbus, burtus ir kerus, šokiai bei žaidimai nuteikė susirinkusiuosius tolesniam kūrybingam darbui.
Antroje susitikimo dalyje savo kraštotyrinius darbus pristatė Žemaičių Naumiesčio gimnazijos III ir IV klasių gimnazistai. Virtualiai pasivaikščioti po Žemaičių Naumiestį ir jo apylinkes pakvietė IV klasės gimnazistės Vygailė Vilčiauskaitė ir Airida Arnašiūtė. Toliau sekė kraštotyrinių darbų apie žymius kraštiečius pristatymai. Kraštiečiai išgirdo pranešimus apie Žemaičių Naumiesčio šviesuolį, kunigą Frydrichą Megnių (IV klasės gimnazistė Goda Mačijauskaitė); pedagogą, poetą, vertėją, kraštotyrininką Vladą Nausėdą (IV klasės gimnazistas Benas Rimkus); pedagogą, kraštotyrininką, Žemaičių Naumiesčio muziejaus įkūrėją Benediktą Orentą (III klasės gimnazistė Ema Bružaitė); dr. Kristupą Gudaitį (III klasės gimnazistė Rita Milkerytė). Gimnazistams darbus padėjo rengti Žemaičių Naumiesčio gimnazijos istorijos mokytojos metodininkės Liucija Šertvytienė ir Marytė Lidžiuvienė.
Kraštiečiai susižavėjimo ir gerų žodžių negailėjo tiek „Ramytės ” ansambliui, tiek gimnazistų skaitytiems pranešimams. Jauni žmonės savo darbais leido suvokti, kad jie nepamirš, kas yra ir kokioje žemėje užaugo.

Žemaičių Naumiesčio kraštiečiai ir vėl susitikoŽemaičių Naumiesčio kraštiečiai ir vėl susitiko

Spausdinti
Facebook komentarai