Jomarkėlio šventė Grabupiuose

Jomarkėlio šventė Grabupiuose2015 m. spalio 22 d., Šarūnė Gerulytė

Spalio 16 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale mirguliavo šventės „Rudenėlio takučiu aš atskubu į rudeninio jomarkėlio šventę” eksponatai. Jie sukurti vykdant projektą „Bendruomenės „HUB’as” bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą”.

Kiekvienas ruduo subrandina įdomiausių daržovių ar vaisių, pažeria spalvingų lapų, tad Grabupių filialo bibliotekininkė kartu su mokytoja Marija Kuisiene mokinukus sukvietė į kūrybines-edukacines dirbtuves.
Tradiciškai kiekvieną mėnesį vieną ar du kartus, pagal numatytą grafiką, Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mišri priešmokyklinė grupė lankosi bibliotekoje. Vaikai dalyvauja įvairiausiuose užsiėmimuose.
Mažieji, ruošdamiesi šventei, savo vyresniems draugams, tėveliams paruošė pasakos „Ropė” inscenizaciją, išmoko visą mįslių skrynelę, gamino daržovių kaukes. Tam, kad salė šventės metu būtų papuošta, jie nuoširdžiai kvietė savo draugus dalyvauti rudens gėrybių parodoje. Vaikai nuoširdžiai kūrė darbelius su tėveliais, tokių grožybių atnešė, kad bibliotekininkei ir mokytojai išrinkti gražiausią ar įspūdingiausią buvo išties sudėtinga. Tad apdovanotas kiekvienas vaikas, kurio darbelis eksponuotas parodoje. O mokytojų taryba išrinko keturis įspūdingiausius darbelius ir įteikė dovanų – knygų.
Tuo pačiu metu Grabupių filiale buvo eksponuojama Šilutės socialinių paslaugų centro auklėtinių darbų, sukurtų iš įvairių rudens gėrybių, paroda (projektas „Mes visur kartu”).

 Jomarkėlio šventė GrabupiuoseJomarkėlio šventė Grabupiuose
Jomarkėlio šventė GrabupiuoseJomarkėlio šventė Grabupiuose

Spausdinti
Facebook komentarai