Šiaurės šalių kūrybos skaitymai mažiesiems

Šiaurės šalių kūrybos skaitymai mažiesiems2015 m. lapkričio 12 d., Vida Mišeikienė

Lapkričio 9 dieną prasidėjo 19-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė, puoselėjanti garsinį skaitymą, šiaurietišką pasakojamąją tradiciją ir literatūrą. Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros centrų Šiaurės šalyse ir jų kaimyniniuose kraštuose bus rengiami skaitymai, parodos.
Antradienio popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filiale vyko skaitymai, skirti Šiaurės šalių rašytojų kūrybai aptarti ir skaityti. Šių metų tema – draugystė.

Kas tie Šiaurės šalių rašytojai? Tai visiems gerai žinomas danų rašytojas Hansas Kristianas Andersenas, parašęs puikių kūrinių vaikams: ,,Coliukė”, ,,Naujieji karaliaus drabužiai”, ,,Bjaurusis ančiukas” ir daugelį kitų. Jaunieji skaitytojai vertina ir švedų rašytojos Astridos Lindgren kūrinius ,,Pepė Ilgakojinė”, ,,Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo”, ,,Emilis iš Lionebergos”. Tuvė Marika Janson visas savo knygas parašė švedų kalba, nors gimtoji šalis jai buvo Suomija. Troliai Mumiai – tai rašytojos sugalvoti maži padarėliai, kurie išoriškai visai nepanašūs į žmones, bet elgiasi kaip suaugusieji – rūko pypkę, rašo atsiminimus, dirba ūkio darbus, o žaidžia kaip vaikai. Mumiai yra balti , apvalių formų padarai su didelėmis, šiek tiek panašiomis į hipopotamo nosimis, tik be didelių šnervių. Tai malonios ir geraširdės būtybės. Mumių slėnis – tai ramus kampelis, pilnas džiugesio, meilės bei namų jaukumo.
Renginio metu pažiūrėtas animacinis filmukas ,,Stebuklinga skrybėlė” apie Trolių Mumių gyvenimą.

Šiaurės šalių kūrybos skaitymai mažiesiems

 

Spausdinti
Facebook komentarai