Mildos Kiaušaitės paroda „Keistame laike”

Mildos Kiaušaitės fotoekspozicijos „Keistame laike“ fragmentasŠilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos pastogėlėje (IV a.) nuo spalio 22 d. iki lapkričio 18 d. eksponuojama Mildos Kiaušaitės fotografijų paroda „Keistame laike”.
Ši paroda – laiko ir fotografijos sąlyčio taškų paieškos. Anot autorės, dėliojant fotografijas kartais pastebi, kad kai kuriose jų laikas kitoks, iškrintantis iš bendro naratyvo, tarsi perkeliantis kitur – į kitus laikmečius ir epochas. Iš pradžių tokie vaizdai atsirasdavo atsitiktinai, o vėliau fotomenininkė ėmė sąmoningai „medžioti” kitonišką laiką. Šios „medžioklės” rezultatas – ši paroda.

M. Kiaušaitė akcentuoja, kad iš fotoaparato „pagautas” vaizdas – ne momentinė, statiška struktūra, o tikrovės dalis. Juodai baltos, pilkai juodos fotografijos suteikia galimybę pajausti, matyti savaip, užuot žinojus.

„Laiko tiesė – manoji netiesa. Nepatikimai, neįtikimai patogi konstrukcija. Nejaugi kurdami laiką taip pritrūkome vaizduotės?
Laiko nuoseklumas – tai jo seklumos. Reikia leistis pasroviui. Su tėkme, palei tėkmę. Gilyn. Kur sraunu.
Atsisakyti patogumo. Liesti. Žvilgsniu. Sekundžių čiuptuvėliais. Kur laikas kaip esatis ir esantysis.
Suklusti. Laiko nepaklusnume – akimirkai suklusti”.

Milda Kiaušaitė (g. 1992 m. Kaune) fotografuoja jau dešimtį metų, o prieš penkerius metus Kauno menininkų namuose eksponavo pirmąją autorinę parodą „Varno pasakos”. Iš viso M. Kiaušaitė yra surengusi 7 autorines parodas, dalyvavusi grupinėse parodose Lietuvoje ir už jos ribų. 2013 m. tapo Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureate, priimta į Lietuvos fotomenininkų sąjungą.

Spausdinti
Facebook komentarai