Spektaklis „Laimingasis princas” – pasiaukojimo pamoka vaikams

Spektaklis „Laimingasis princas" – pasiaukojimo pamoka vaikams2015 m. lapkričio 14 d., Virginija Degutienė

Laimės paieškos – taip galima būtų įvardinti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filiale vaikams parodytą spektaklį pagal Oskaro Vaildo (Oscar Wilde) pasaką „Laimingasis princas”. Jį vaidino Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šilutės viltis” nariai (vadovė Birutė Obrikienė).

Tai spektaklis apie tai, kad jei tu pasiaukosi dėl kitų, tau tai gali irgi atsitikti. Pagrindiniai O. Vaildo pasakos ,,Laimingasis princas” veikėjai yra Laimingasis princas ir kregždutė. Abu šie veikėjai vienaip ar kitaip pasiaukoja. Pasakoje atsiskleidžia veikėjų pasiaukojimas, geraširdiškumas, bendravimas, draugystė, gėris.
Bibliotekoje vykęs spektaklis tarsi suvienijo dvi socialines grupes: neįgaliuosius ir sveikąją visuomenės dalį. Tai padeda ne tik mažinti neįgaliųjų socialinę atskirtį, bet ir tenkinti kultūrinius poreikius. Neįgaliems žmonėms ypač svarbu būti pilnaverčiais ir aktyviai dalyvauti kultūriniame gyvenime. Neįgaliojo pripažinimas per veiklą padeda patenkinti savęs atskleidimo poreikį, brandina pasitikėjimą, vertės pajautimą, išryškina galimybes.
Vaikai bibliotekoje galėjo pabendrauti, pažinti negalios žmones ir formuoti teigiamą požiūrį į juos. Tai sustiprino bendruomeniškumo jausmą, susirinkusieji po spektaklio skirstėsi pasisėmę saujelę gerumo ir noro padėti tiems, kam to labiausiai reikia.

Spektaklis „Laimingasis princas" – pasiaukojimo pamoka vaikamsSpektaklis „Laimingasis princas" – pasiaukojimo pamoka vaikamsSpektaklis „Laimingasis princas" – pasiaukojimo pamoka vaikams

 

Spausdinti
Facebook komentarai