Startuoja penktosios „Knygų Kalėdos“

IMG 30212015 m. lapkričio 18 d.

Akcija „Knygų Kalėdos” šiais metais vyksta lapkričio 16 – sausio 6 dienomis. Jau penktą kartą Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija, šiais metais kviečianti padovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekų skaitytojams, keliauja po Lietuvą. Pirmąsias knygas Šilutės F. Bajoraičio viešajai bibliotekai jau padovanojo UAB „Alma Littera sprendimai” ir Šilutės rajono evangelikų liuteronų labdaros organizacija „Šilutės Sandora”.
„Svarbu, kad Lietuvos vaikai mylėtų knygą ir dalintųsi skaitymo džiaugsmu su kitais. Todėl „Knygų Kalėdos” šiemet kviečia ne tik dovanoti naujų knygų, bet ir surengti knygų skaitymus vienišiems vaikams globos namuose, šeimynose. Tegul knyga sujungia visą Lietuvą ir paskatina bendrauti”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šių metų iniciatyva – „Knygų Kalėdų” savanoriai. Bibliotekos kviečia visus skaityti mėgstančius žmones tapti savanoriais ir dalyvauti knygų skaitymuose, tradicinėse vakaronėse, knygų pristatymuose ir aptarimuose, improvizuotuose žaidimuose, edukaciniuose užsiėmimuose, kt., kad ši veikla dar labiau paplistų ir pasiektų tuos, kuriuos labiausiai džiugina gyvas bendravimas.

Maloniai kviečiame Šilutės rajono savivaldybės vadovus, politikus, verslininkus, įstaigų vadovus, jaunimą, savanorius ir visus geros valios žmones aktyviai įsijungti į „Knygų Kalėdų” akciją ir dovanoti knygas Pamario krašto bibliotekoms. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, įgyvendindama šią gražią iniciatyvą, parengė programą „Keturi keliaujančio Knygų Kalėdų karavano „Prakalbink Kalėdas” maršrutai”. Laukiame Jūsų „Knygų Kalėdų” renginiuose ir linkime džiugių šventinių akimirkų.
Akcijos knygų su 20 proc. nuolaida ieškokite lapkričio 16 – sausio 6 dienomis knygyne „Pegasas” bei portaluose Knygos.lt, Knyguklubas.lt, Knygukatalogas.lt, Niekorimto.lt, Pegasas.lt.
Naujų knygų savo krašto bibliotekoms galite padovanoti ir tiesiogiai, užsukę į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką (Tilžės g. 10, I aukštas), kur rasite „Knygų Kalėdų” dėžę, bei į visus bibliotekos filialus. Skaitykime, dovanokime, dalinkimės!

Spausdinti
Facebook komentarai