Netradicinė dailės pamoka bibliotekoje

Netradicinė dailės pamoka bibliotekoje2015 m. gruodžio 16 d., Virginija Degutienė

Nors žiema ateiti ir neskuba, bet laiko ratas nenumaldomai sukasi, kasdien vis labiau priartindamas didžiąsias metų šventes – Kalėdas. Žaliaskarėmis eglėmis, žaislais ir lempučių girliandomis puošiasi namai, prekybos centrai, mokyklos ir įstaigos. Puošiasi ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialas. Jau tampa gražia tradicija, kad bibliotekos eglutę padabina jos skaitytojai.
Šiais metais, kaip ir kasmet, į biblioteką sugužėjo Šilutės Žibų pradinės mokyklos 3 klasės moksleiviai.

Netradicinė dailės pamoka bibliotekojeČia vyko integruota dailės pamoka „ Knygų gidas”, kurią vedė vyresnioji mokytoja Rasa Jankauskienė. Pamokos metu moksleiviams papasakota apie vykstančią „Knygų Kalėdų” akciją, naujai gautas knygas. Jie sužinojo apie šv. Kalėdų reikšmę ir eglučių puošimo tradicijas. Su vaikais nutarta tausoti gamtą ir šiais metais puošti ne iš miško parneštą eglę, bet pagamintą savomis rankomis. Taip norima bent tiek prisidėti prie gamtos išsaugojimo.
Prasidėjo įtemptas kūrybinis darbas. Bibliotekoje šiugždėjo popieriaus lapai, klijai, spalvotas popierius, žirklės, eglutei skirti papuošimai. Užvirė darbas. Iš žalio popieriaus lapų moksleiviai iškarpė savo rankų plaštakų trafaretus ir, padedami mokytojos, juos klijavo. Eglutė augo visų akyse. Mergaitės darė eglutei kaspinėlius, berniukai susikaupę karpė, klijavo snaiges.
Bibliotekoje tvyrojo šventiška atmosfera. Kiek džiaugsmo buvo vaikų akyse, kai pamatė sukurtą originalią eglę. Abejingų nebuvo, pamoka praėjo kūrybingai, netradiciškai ir labai greitai.
Kupini energijos ir nenustygstantys vietoje moksleiviai pamokos pabaigoje klausėsi kompaktinės plokštelės „Žiemos varpeliai”.
Besiskirstydami po renginio, vaikai išsinešė ne tik įgytas žinias, gerą prieššventinę nuotaiką, bet ir bibliotekininkių paruoštas saldžias dovanėles ir knygų skirtukus, primenančius akciją „Knygų Kalėdos”.

Netradicinė dailės pamoka bibliotekojeNetradicinė dailės pamoka bibliotekojeNetradicinė dailės pamoka bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai