Kompiuterinio raštingumo mokymai mažiesiems

Kompiuterinio raštingumo mokymai mažiesiems2015 m. gruodžio 17 d., Vaida Nausėdaitė

Kasdienybė jau nebeįsivaizduojama be technologijų, kompiuterio ar interneto. Net ir patys mažiausi, dar mokyklos nelankantys vaikai, neretai jau moka naudotis išmaniaisiais telefonais, kompiuteriu, naršyti internete ir žaisti kompiuterinius žaidimus. Tik kaip apsaugoti juos nuo netinkamos informacijos internete, kaip kontroliuoti, ką jie veikia ir kokiuose puslapiuose lankosi? Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės ir Kintų pagrindinės mokyklos antrokų mokytoja Irena Šerkienė mano, kad vienas iš būdų yra mokyti vaikus tinkamai naudotis kompiuteriu, internetu. Tad surengtas mokymų ciklas 2 klasės mokiniams „Išmokime dirbti kompiuteriu”.

Mokymų metu vaikams paaiškinta apie kompiuterio dalis, taisyklingus jų pavadinimus. Kompiuteris ir internetas – neatsiejami, tad buvo pristatytos ir pagrindinės naršyklės – Internet Explorer, Google Chrome ir Mozilla Firefox. Vaikų nuomone, lengviausia ir patogiausia naudotis Google Chrome naršykle. Išbandyta ir Microsoft Offise piešimo programa Paint. Bandydami nupiešti kalėdinį atviruką jie lavino darbo su kompiuterio pele įgūdžius. Visgi labiausiai mokinukus domino kompiuterinių žaidimų svetainės. Tad tam, kad jie ne tik linksmai leistų laisvalaikį prie kompiuterio, bet tuo pačiu ir gilintų savo žinias, jiems pristatytos dvi kompiuterinių žaidimų svetainės – tai mokinukai.lt ir frepy.eu. Šiose svetainėse galima rasti spalvingų ir linksmų žaidimų, lavinančių vaikų loginį mąstymą, gilinančių matematikos, lietuvių kalbos ar pasaulio pažinimo žinias.

Kompiuterinio raštingumo mokymai mažiesiemsKompiuterinio raštingumo mokymai mažiesiemsKompiuterinio raštingumo mokymai mažiesiems

Spausdinti
Facebook komentarai