Akcijos „Knygų Kalėdos“ dovanos – ir Šilutės mažiesiems skaitytojams

IMG 67332015 m. gruodžio 28 d., SAULINA JOKUBAUSKAITĖ

Antradienį, gruodžio 22-ąją, stebint mažiesiems liudininkams: lopšelio – darželio „Žibutė” auklėtiniams ir Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos pirmokėliams, Šilutės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Palėpėje buvo atidengtas gerumo aukų stiklainis. Į jį, vos tik lapkričio viduryje buvo paskelbta tradicinė akcija „Knygų Kalėdos”, bibliotekininkų komanda rinko geradarių, knygos bičiulių aukojamus pinigus. Anot akcijos globėjos, bibliotekininkės Vitos Gerulienės, už visas suaukotas lėšas bus nupirktos knygos vaikams. Jie, užsukę į bibliotekos Vaikų skyrių, jau sausio mėnesį bus pradžiuginti naujausiomis knygomis, kurios dar kvepia spaustuvės dažais.

Džiugu, kad šiemet prie gerumo akcijos prisidėjo gausus būrys knygos ginklanešių: verslininkai, pedagogai, Savivaldybės administracija, politikai, Seimo nariai, rajono seniūnijų darbuotojai, įvairios organizacijos ir bendruomenės.
Aukų stiklainio atidarymo metu į biblioteką susirinkę vaikai ir bibliotekininkės suskaičiavo, jog iš viso knygoms pirkti suaukota 640,86 Eur. Anot bibliotekininkų, tai įrodo, kad Kalėdos – tikras džiaugsmo ir stebuklų metas.
Viešėdami bibliotekoje mažieji jos lankytojai galėjo ne tik pabūti svarbaus įvykio liudininkais, bet ir pamatyti istorinę Rytų Prūsijos buhalterijos knygą. Šioje 2006 metais Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekano prof. dr. Stasio Albino Girdzijausko dovanotoje knygoje yra pasirašę visi bibliotekos bičiuliai, kurie knygomis ar piniginėmis lėšomis prisidėjo prie skaitytojų gerovės.
Bibliotekininkų pasveikinti su artėjančiomis šv. Kalėdomis susirinkę mažieji šilutiškiai pakviesti arbatos puodelio, įsimintina akimirka vainikuota ir gardžiu kalėdiniu pyragu.

IMG 6764IMG 6758IMG 6733IMG 6722IMG 6713IMG 6712IMG 6695IMG 6679IMG 6691

Spausdinti
Facebook komentarai