Jaunųjų bibliotekininkų išvyka pas kolegas

IMG 71092015 m. gruodžio 29 d., Šarūnė Gerulytė, Vaida Nausėdaitė

Jaunųjų bibliotekininkų būrys nusprendė šiuos metus užbaigti išvykdami pasisemti naujų žinių, idėjų pas kolegas į Kintus. Pirmoji stotelė – Kintų Vydūno kultūros centras. Čia mus pasitiko centro direktorė Rita Tarvydienė.

Visų pirma skubėjome apžiūrėti kintiškių ir šilutiškių Kalėdinę parodą – mugę veikiančią palėpėje. Galėjome ne tik pasigrožėti, bet ir įsigyti įvairių dirbinių – papuošalų, kojinių, muiliukų, atvirukų ar vaškinių žvakių.
Vėliau centro direktorė pakvietė pasižvalgyti po atnaujintą muziejaus ekspozicija. Turėjome galimybę pasivaikščioti po paties Vydūno kambarį, raštinę. Nepamirštas ir pats Vilhelmas Storostas – Vydūnas, jo gyvenimo istorija, kūrybinė veikla, apžiūrėjome jo išleistą literatūrą Mažosios bei Didžiosios Lietuvos to laikmečio kalbomis. Išgirdome ir garsiosios Vydūno arfos grįžimo į muziejų istoriją. Muziejuje dera istorija ir šių laikų technologijos – sėdėjome senoviniuose mokykliniuose suoluose, o žodžius raitėme interaktyvioje lentoje. Išminties galėjome pasisemti pasirinkdami kortelę su Vydūno mintimis. Muziejuje eksponuojama ne tik tai, kas susiję su Vydūnu, bet ir to meto įvairius įrankiai, daiktai, galima susipažinti su Mažosios Lietuvos tradicijomis, istorija.
Tame pačiame pastate veikia ir Šilutės meno mokyklos Kintų skyriaus dailės ir muzikos klasės. Jose gausu vaikų piešinių, darbų įvairiomis technikomis, ypatingai dėmesį patraukė unikalios pašto dėžutės. Taip pat lankėmės buvusiame ūkiniame pastate, kur įrengta emalio dirbtuvė. Čia rengiami plenerai, vyksta edukacinės programos, veikia emalio darbų parodos.
Padėkoję centro direktorei už malonų priėmimą ir palikę įrašą svečių knygoje išskubėjome susipažinti su miesteliu. Džiaugdamiesi gražiu oru pasivaikščiojome po nesenai rekonstruotą prieplauką bei aplankėme aukščiausią Lietuvos tują. Sušilti prie arbatos puodelio bei artimiau susipažinti su naujais kolektyvo nariais, nuvykome į neseniai atnaujintose patalpose įkurtą Kintų filialą. Apžiūrėję biblioteką, susipažinę su jos istorija ir dabartine veikla, pasivaikščiojome ir po visą Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkcinį centrą. Jame gausu patalpų pritaikytų įvairiems bendruomenės narių poreikiams – sporto treniruoklių salė, virtuvėlė, laisvalaikio kambarys ir t.t.
Viena lankomiausių Lietuvos vietų, tarsi pasaulio kraštas, žinomas daugeliui – tai Ventės ragas. Šiais metais atvėrė vartus atnaujinti ir nauji pastatai, sutvarkyta ir poilsiui pritaikyta aplinka. Atnaujintas ir modernus ornitologijos muziejus, sutvarkyta aplinka žavi ne vieną, abejingi neliko ir jaunieji bibliotekininkai. Stebėdami į Kuršių marias besileidžiančią saulę, kupini naujo įkvėpimo, idėjų naujiems metams, artimiau pažinę ir dar labiau susidraugavę nauji kolegos iškeliavome namo.

IMG 7072

IMG 7086

IMG 7091

IMG 7104

IMG 7161

Spausdinti
Facebook komentarai