Vaikus subūrė spektaklis „Žiemos pasaka”

DSCN19182016 m. sausio 30 d., Virginija Degutienė

Žibų pradinės mokyklos moksleiviai, vedini mokytojos metodininkės Ritos Kriščiūnienės, skubėjo į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialą rodyti spektaklio „Žiemos pasaka”. Čia jų laukė bibliotekos lankytojai ir lopšelio-darželio „Žibutė” auklėtiniai. Nors oras jau nebeprimena žiemos, tačiau spektaklis vaikus nukėlė į gilią žiemą miške, prieškalėdinį metą.

Spektaklyje pasakojama Istorija vyksta miške, prie nepuoštos eglutės. Susirinkę žvėreliai nusprendžia papuošti eglutę, pasižadėdami, kad turi taikiai gyventi, nesipykti, negudrauti ir visi gražiai bendrauti. Kiekvienas žvėrelis atneša po žaisliuką eglutei puošti: voverė – riešutų, lapė – vištų plunksnų, ežiukai – obuolių ir t. t. Prie papuoštos eglės žvėreliai susidraugauja, išsako vienas kitam linkėjimus ir visiems palinki gražiai sutarti, būti nuoširdiems ,doriems, nes tada ir metai bus geri.
Tai puiki istorija, padedanti suprasti tikrąsias vertybes. Vaikai ne tik stebėjo spektaklį, bet drauge gilinosi į personažų išsakytas mintis. Jie diskutavo, kuo ši pasaka ypatinga, ko galima iš jos pasimokyti. Vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo dainas apie žiemą.

DSCN1920DSCN1922DSCN1925DSCN1933

Spausdinti
Facebook komentarai