Integruota pamoka Gardamo bibliotekoje

Integruota pamoka Gardamo bibliotekoje2016 m. sausio 28 d., Diana Formanikaitė

Sausio 27 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale lankėsi Gardamo pagrindinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai ir jų auklėtoja Sonata Lidžiuvienė. Jaunieji bibliotekos skaitytojai dalyvavo integruotoje informacijos pamokoje „Susipažink su elektromagijos svetaine”.

Integruota pamoka Gardamo bibliotekojeNuo šių metų sausio mėnesio pakeistas AB LESTO pavadinimas , nes ši įmonė susijungė su AB „Lietuvos dujos”. Tad nuo šiol atsirado naujas pavadinimas – „Energijos skirstymo operatorius” (ESO), o savitarnos svetainės adresas – www.manogile.lt.
Tačiau AB LESTO iniciatyva vaikams sukurta svetainė www.elektromagija.lt išliko. Bibliotekininkė ir klasės auklėtoja vaikus supažindino su šia interneto svetaine ir jos personažais Elektrone, Elektromagu ir Žybsiuke. Atsivertę elektros žodyną vaikai atsakinėjo į klausimus, prasidedančius raide E, pavyzdžiui, kas yra elektra, elektrikas, elektros lizdas, elektros srovė, elektronas ir panašiai. Vėliau, susipažinę su įvairiais svetainėje esančiais žaidimais, dalyviai atliko Žybsiukės testą. Ji visus pakvietė pasitikrinti žinias ir išsiaiškinti, ko vaikai dar nežino. Mokiniai po tokios neįprastos pamokos liko patenkinti ir minėjo, kad šį interneto puslapį dar tikrai aplankys.

Integruota pamoka Gardamo bibliotekojeIntegruota pamoka Gardamo bibliotekojeIntegruota pamoka Gardamo bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai