Užgavėnių šėlionės Kintuose

Vasario 9 dieną Kintų pagrindinėje mokykloje vyko kūrybinis-edukacinis renginys, skirtas Užgavėnėms. Jame aktyviai dalyvavo ir mokiniai, ir mokytojai, ir darželio vaikai bei tėvai.DSCF7767
Mokiniai, pasiskirstę mišriomis grupėmis, mokėsi Užgavėnių šokių, vaidybos, ratelių, šūkaliojimų, dainų, žaidimų. Kitos grupės darė Užgavėnių kaukes, gamino Morę, kepė blynus. Daugiafunkcis centras, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas ir kūrybinės dirbtuvės buvo kupini šurmulio, muzikos ir nuotaikingų balsų.
Kintų filialo patalpose vyko Užgavėnių žaidimai: „Gaidžių peštynės”, „Meškeriotojas”, komandinės estafetės „Numušk bulvę”, „Perbrisk upę”, lenktynės su maišais. Renginio dalyvius mokė vyresnioji seselė – bibliotekininkė Vaida ir daktaras – etikos mokytojas Ramūnas Grikšas bei čigonė – bibliotekininkė Nijolė. Mokiniai mokėsi ne tik žaisti, bet ir pasigaminti reikalingų priemonių, išbandė save organizuojant ir vedant žaidimą.
Priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai ir 1–4 klasių mokiniai savo kabinetuose pynė „Blogų darbų pynę”.
Po mokomųjų veiklų visi šėlti bei skanauti šiupinio ir blynų susirinko Kintų Vydūno kultūros centro kieme, kur ruošėsi kovai Lašininis su Kanapiniu.
Šio edukacinio renginio organizatoriai (Reda Cirtautienė, Asta Neimantienė, Vaida Nausėdaitė, Rima Krušienė, Ilona Papievienė) džiaugėsi aktyviu mokinių dalyvavimu ir visų geranorišku bendravimu.

DSCF7778 DSCF7787 IMG_7291 IMG_7319

Spausdinti
Facebook komentarai