Vaikų Velykėlės Švėkšnoje

9480892_orig

Balandžio 1-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filialas ir VšĮ Šilutės turizmo ir informacijos centro filialas, Tradicinių amatų centras, sukvietė visus švėkšniškius švęsti vaikų Velykėlių.

Renginio pradžioje vaikai pasakojo, jog Velykas namuose šventė laikydamiesi tradicijų. Jie džiaugėsi galėdami atšvęsti mažąsias vaikų Velykėles. Oras tądien nelepino, tad šventė buvo perkelta į Tradicinių amatų centro salę. Ilgai netrukus mažieji buvo pakviesti į edukacinį užsiėmimą „Kiškio kaukė”, kurio metu vaikai galėjo pasigaminti velykines kiškių ausytes. Švėkšnos viešosios bibliotekos bibliotekininkė papasakojo apie margučio atsiradimą, tradicinius raštus, jų reikšmę bei Atvelykio tradicijas.
Renginio metu Švėkšnos „Saulės” gimnazijos pradinukai margino kiaušinį, taip jau penktą kartą dalyvaudami Naisių vasaros organizuojamame konkurse „Vaikų Velykėlės”. Šis kinkursas puoselėja senas lietuviškas tradicijas, ugdo tautišką vaikų mąstyseną ir sujungia šeimas bendrumo dvasia. Šį kartą kiaušiniui išmarginti buvo pasirinkta neįprasta technika – pūkuoti kamuoliukai. Vaikai su spalvotais siūlų kamuoliukais kiaušinį išmargino tradiciniais raštais bei papuošė Švėkšnos miestelio herbu. Mažieji žaidė spalvomis, kamuoliukais ir džiaugėsi galėdami neįprastai marginti kiaušinį.
Vėliau, išmarginus didįjį kiaušinį unikaliais raštais, visi šventės dalyviai su jų sukurtu kūriniu buvo įamžinti nuotraukose. Nudirbę visus darbus, nieko nelaukdami mažieji švėkšniškiai skubėjo žaisti, klausytis linksmų dainelių, ridenti margučių ir stebėti, kieno gi šį kartą nuriedės toliausiai.
Renginio pabaigoje padėkota Švėkšnos „Saulės” gimnazijos pradinukams bei jų mokytojoms už aktyvų dalyvavimą. Tam, kad Atvelykio nuotaika dar ilgai neblėstų, o šventės dvasią būtų galima prisiminti kada tik panorėjus, kiaušinį marginę vaikai apdovanoti kompaktiniais diskais „Bardų dainos vaikams”.

Spausdinti
Facebook komentarai