Bibliotekoje – pažintis su dekupažu

3

Kovo 14, 21 ir 29 dienomis Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko „Kūrybiškumo kodo” užsiėmimai, į kuriuos rinkosi norintieji įvaldyti dekupažo meno subtilybes. Šių susitikimų metu dalyviai susipažino su dekupažo istorija, technikų įvairove, pagrindiniais dekoravimo principais.

Dekupažas – tai daiktų dekoravimo įvairiais piešinėliais technika, išrasta XII a. kinų, o suklestėjusi XVII a. Europoje. Dekupažas buvo populiarus tarp moterų aristokračių, aukščiausių to meto visuomenės sluoksnių atstovių, nevengdavusių net iš paveikslų iškirpti patikusius gobeleno gabalus ir puošti jais savo skryneles, širmas, naktinius stalelius.

Užsiėmimų dalyviai teorines žinias pritaikė dekoruodami medines dėžutes. Iš servetėlių pasirinktinai karpė ir lipdė gėles, gyvūnus ir ornamentus. Kiekvienas atrado unikalų kūrybiškumo kodą, išlaisvino savo fantaziją. Dekupažo dirbiniai džiugino savo skirtingumu: vieni ryškūs, antri – pasteliniai, kai kurie dvelkia klasika, o dar kiti – modernumu. Dėžutės bus eksponuojamos F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Dekupažo mėgėjai dekoravo ir savo atsineštus daiktus: drabužių pakabas, pieštukines, padėklą, laikrodį ir kt. Paskutinio užsiėmimo metu visi pasidžiaugė darbo rezultatais, linksmai praleistu laiku ir naujomis žiniomis. Juk taip smagu kažką pasidaryti pačiam!

Dekupažo užsiėmimai surengti vykdant projektą „Bendruomenės „HUB’as” bibliotekoje „Atrask savo saviraiškos kodą”.

4 2 1

Spausdinti
Facebook komentarai