Mažosios Velykėlės Pašyšiuose

SAM_3762_resize

Margas, spalvingas, tradicijomis ir papročiais apipintas šv. Velykų laikas. Pavasarį kviečianti, gyvybę ir derlingumą skatinanti šventė – Velykos – mūsų kalendorinių švenčių rate trunka ilgiausiai. Prasidėjusi Verbų sekmadieniu, užbaigiama Atvelykiu.

Visi, maži ir dideli, margučiais nešini, balandžio 2 d. buvo pakviesti dalyvauti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale vykusioje Atvelykio popietėje.

Jau antrus metus biblioteka prisijungia prie tradicija tapusio „Vaikų Velykėlių“ konkurso. Tai senas lietuviškas tradicijas puoselėjantis ir tautišką vaikų mąstyseną ugdantis  konkursas. Atvelykio popietei vaikai Pašyšių bibliotekoje pradėjo ruoštis dar prieš Velykas. Kovo 26 d. bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai ,,Velykas sutinkant“, kurių metu bibliotekininkė supažindino susirinkusiuosius su kiaušinių marginimo tradicijomis, papročiais ir naujovėmis. Ji mokė pasigaminti dėkliukus margučiams, kuriais galima papuošti Velykų stalą. Po Velykų visą savaitę vaikai bibliotekoje margino margučius ir jais Atvelykio popietę puošė didįjį margutį.

Jau antrus metus biblioteka kviečia mažuosius Pašyšių gyventojus į Atvelykio popietę smagiai praleisti laiką Bibliotekininkė susirinkusiems papasakojo apie Atvelykio papročius, linkėjo sveikų, derlingų metų. Priminta, kad Atvelykis dar vadinamas Vaikų Velykomis, per kurias mažieji, mėgdžiodami suaugusiuosius, stengiasi pakartoti Velykų veiksmus.

Gerą nuotaiką visiems dalijo Pašyšių pagrindinės mokyklos mokytoja Eurika Blažienė kartu su muzikos būrelio nariais. Popietės metu vaikai žaidė muzikinius žaidimus, minė mįslės, savo balsais bandė atkartoti paukščių giesmes. Patys mažiausi šventės dalyviai turėjo progos kreidelėmis, pieštukais marginti popierinius margučius ir jais puošti simbolinį 2 metrų aukščio margutį. Šiais metais visi pasirinko gyvybės medžio temą. Juk Velykos ir Velykų margutis – tai naujos gyvybės simbolis. Popietės metu netrūko žaidimų su magučiais. Išrinktas tvirčiausias ir gražiausias margutis, o bibliotekos kiemelyje vaikai galėjo išbandyti jėgas margučių ridenimo varžybose. Pasibaigus renginiui visi vaišinosi kiškio pyragais.

SAM_3779_resize SAM_3753_resize SAM_3644_resize SAM_3589_resize

Spausdinti
Facebook komentarai